De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie heeft haar selectie bekendgemaakt voor de Wereldruiterspelen die van 11 tot en met 23 september doorgaan in het Amerikaanse Tryon. Bondscoach Peter Weinberg selecteerde Nicola Philippaerts, Niels Bruynseels, Jos Verlooy en Pieter Devos. Gregory Whatelet is de vijfde ruiter van het team.
 
België trekt met een bijzonder sterk team naar de wereldspelen. Devos, Bruynseels, Verlooy en Philippaerts wonnen eind juni in Rotterdam de Nations Cup. Ook individueel lieten ze dit seizoen al sterke prestaties optekenen. Nicola won twee manches van de Longines Global Champions Tour. In Cascais deed hij dat samen met H&M Harley v/d Bisschop. Enkele weken later won hij met de ijzersterke H&M Chilli Willi in Chantilly.
 
Nadat hij in 2013 België mocht vertegenwoordigen op het EK in Herning en twee jaar geleden voor ons land naar de Olympische Spelen van Rio mocht begint Nicola Philippaerts straks aan zijn eerste Wereldruiterspelen. “Ik vind het een eer om ons land op het hoogste niveau in onze sport te mogen vertegenwoordigen” zegt Nicola. “Zo’n selectie is altijd fijn en is de bevestiging van sterke prestaties eerder dit seizoen. Chilli Willi is bezig aan een sterk seizoen. Met H&M Harley v/d Bisschop heb ik een tweede paard achter de hand. Chilli Willi zal in aanloop van het kampioenschap rust combineren met enkele kleinere wedstrijden. We gaan proberen de lijn van de voorbije maanden door te trekken. September wordt met Spruce Meadows, het BK en de Wereldruiterspelen een bijzonder drukke periode.”
 
Ludo Philippaerts is tevreden met de selectie van Nicola. “Ik ben heel tevreden en fier dat Nicola na het EK en de Olympische Spelen nu naar zijn derde internationaal kampioenschap mag. De vooropgestelde doelstelling is behaald. De resultaten van Nicola en de andere Belgische ruiters spreken voor zich. Zowel als team als individueel hebben ze allemaal al sterk gepresteerd. Maar dat is een garantie op succes. Een kampioenschap is altijd iets speciaal. Alle tellers gaan op nul en de beste combinaties zullen zich meten op de moeilijkste hindernissen.”

11/09 - 23/09/2018

World Equestrian Games CSIO*****WEG Tryon US

12/09 - 16/09/2018

FEI World Chamionships for Young Horses & Belgian Championship CSIYH Zangersheide BE

13/09 - 16/09/2018

Jumping Macon CSI*** Macon Chaintre FR