Nicola Philippaerts en tweelingbroer Olivier Philippaerts zijn respectievelijk als 12e en 16e geëindigd in de wereldbekerproef van Jumping Mechelen. Beide broers leken op weg naar een foutloze ronde maar de allerlaatste hindernis besliste daar anders over.
 
Nicola Philippaerts (H&M Harley vd Bisschop) eindigde vrijdagavond op de derde plaats in de GP Sport Vlaanderen. De combinatie reed zaterdag ook een uitstekend basisparcours en leek op weg naar een foutloze ronde tot Harley op de allerlaatste hindernis een balk uit de lepels tikte. “Net als gisteren sprong Harley ook vandaag uitstekend. Jammer van die ene balk. Dat is balen. Die laatste hindernis was de moeilijkste en hoogste oxer van heel het parcours. Als die hindernis er niet was geweest stonden we met 15 in de barrage denk ik. Het was een lang, zwaar parcours en de paarden hadden alles gegeven. De tijdlimiet was bijzonder scherp. En dan moesten ze die ene hindernis nog nemen. Kijk, dit is sport. Volgend jaar gaan we proberen beter te doen.”
 
Tweelingbroer Olivier Philippaerts overkwam net hetzelfde. H&M Legend of Love sprong uitstekend tot ook hij op de allerlaatste hindernis in de fout ging. “Ik had het nog niet meteen in de gaten dat de balk alsnog gevallen was” aldus Olivier Philippaerts“Het was een zeer lastig parcours met een brede oxer op het einde. Legend sprong écht heel goed. Dit is brute brute pech. Ik kan het niet anders omschrijven. Maar ook dat hoort bij topsport.”
 
Vader Ludo Philippaerts was voor de gelegenheid co-commentator van Stefaan Lammens. Iets over halfweg wedstrijd verliet hij zijn commentaarpositie  om zijn zonen in de paddock de laatste raadgevingen mee te geven. “Hoeveel pech kunnen we hebben” sakkerde hij achteraf. “Het wil voor ons maar niet lukken in onze thuiswedstrijd. De paarden sprongen uit de kunst maar het geluk stond vandaag niet aan onze kant. Ik kan mijn zonen niets verwijten. Ze hebben zich optimaal voorbereid en hun paarden waren in vorm. Ze verdienden beiden om aan de barrage deel te nemen. Helaas, het heeft niet mogen zijn. De solidariteit tussen mijn zonen was groot want zowel Olivier, Nicola, Thibault en Anthony tikten in hun topwedstrijd elk een balk af. De eerste drie deden dat op de allerlaatste hindernis, Anthony op de voorlaatste. Qua regelmaat kan dat wel tellen” besloot Ludo Philippaerts met een knipoog.
 
En zo is 2017 bijna voorbij. Wij wensen iedereen een fijn, gezond, sportief en ambitieus 2018 toe.

26/12 - 30/12/2017

Jumping Mechelen CSI***** - W Mechelen BE