Bisquet Balou C
Geboortejaar
2005
Kleur
Donkerbruin
Geslacht
Hengst
Stamboek
BWP
Stokmaat
172cm
Competitieniveau
1,60m
Dit paard is beschikbaar voor dekken. Meer informatie
€ 350 + € 1000 (excl. 6% BTW). Vers

Gekeurd voor BWP – SF 

De 12-jarige Balou de Rouet-zoon uit de merrie Phillipa (Polydor) is gekeurd voor zowel BWP als Selle Francais. Dankzij zijn genetisch bepaalde top achtergrond, die tot ver voorbij de voorouders reikt, geeft de gezonde en röntgologisch in orde bevonden Bisque Balou C  veel belovende nakomelingen.

Met als grootvader Baloubet du Rouet, een levende legende en huidig nummer 1 in de WBFSH – ranking, die ook nog eens meervoudig medaillewinnaar was onder Rodrigo Pessoa, kan Bisque bijna niet anders dan goede nakomelingen geven. Balou du Rouet zijn zonen zijn zelf ook zeer succesvol op internationaal niveau. De hengst is  zowat leverancier van vijfsterren winnaars zoals Balloon, Balzac, Balou’s Herb, Baltimore, Baranus en nog veel meer.

Achter moederlijn Philippa zit de succesvolle hengst Polydor. Polydor was n° 1 in de WBFSH – ranking in 1999 en dit door de prestaties van memorabele nakomelingen als Two Steps, Positano, Coolgirl, Peu A Peu en Pilgrim II. Gaan we nog iets verder terug dan komen we topverervers als Cor de la Bruyere, Rantzau xx, Furioso xx, Ladykiller xx en Poet xx tegen.

Bisquet Balou C  is zelf ook succesvol in de springsport op CSI5* niveau. Hij begon zijn carriere onder Koen Vereecke, maar had al snel een warme thuis gevonden op Stoeterij Dorperheide, waar hij met Nicola Philippaerts op het hoogste niveau loopt. Met zijn uitstekende stap, zeer ruime en gedragen draf  heeft de hengst drie mooie gangen in huis. Zijn grote en krachtige galop laat hij zich eenvoudig verzamelen en ook met de kwaliteit op de sprong zit het goed. Zijn eerlijke, voorzichtige techniek, goede balans, mooie afdruk en vermogen maken het een toppaard om mee te werken. Voeg daar zijn gouden karakter aan toe en je hebt een top hengst voor de fokkerij!

Zijn nakomelingen doen het ook goed. Zo heeft de Balou de Rouet-zoon enkele goedgekeurde BWP-zonen waaronder Jon Pleasure van de Mispelaere (Bisquet Balou C x Up Chiqui, °2009).
Zijn veulens No Mercy v/d Caatshoeve (Bisquet Balou C x Clinton, °2013) en Nobisco v/d Doornhaag (Bisquet Balou C x Toulon, °2013) werden op de BWP Auction Antwerpen 2013 ook voor topprijzen verkocht.

In 2017 werden 5 hengsten geboren in 2014 voorgesteld op de keuring. Vier hiervan werden dit jaar voorgesteld op de hengstenkeuring van het BWP, eentje bij het SBS.

Bij het BWP werden ook dit jaar 2 hengsten goedgekeurd. De eerste was Oxford v/d Middelstede (Bisquet Balou uit Azur de Paulstra x Narko II x Etretat ). Deze werd niet enkel goedgekeurd voor het BWP stamboek, maar was daar ook nog eens de Vice-kampioen. Ook Opium v/d Middelstede (Bisquet Balou uit Emerald x Cantos x Azur de Paulstra ) bleek een schot in de roos te zijn en kreeg heel wat belangstelling tijdens de keuring.
Naast 2 goedgekeurde hengsten werd ook Ohnicio d’O (Bisquet Balou uit Cumano x Muguet du Manoir x Uriel ) toegelaten tot de 3de fase maart 2017 en Orini v/d Middelstede (Bisquet Balou uit Azur de Paulstra x Narko II x Etretat ) schopte het tot de tweede fase in januari.

Voor SBS was de goedgekeurde hengst Orgullo v/h Vijverhof ( uit Wandor v/d Mispelaere x Robin des Bruyeres x Jazz (SF).

Al deze nakomelingen waren voor 100% röntgologisch goedgekeurd, wat zeker een must is wanneer je op zoek gaat naar een goede hengst.

 

Pedigree
Balou du Rouet
Philippa
Baloubet du Rouet
Georgia
Polydor
Cosina
Galoubet A
Mesange du Rouet
Continue
Georgette II
Pilatus
Fata Morgana
Cosinus B
Puppe
Almé Z
Viti
Contender
Badine
Contender
Felici
Domino
Georgette
Perseus
Duela
Fruhlicht I
Gundi
Cor de la Bruyere
Elki
Partisan
Korsin
Uitslagen
26/12 - 30/12/2018

Longines World Cup CSI***** Mechelen BE

Léon Melchior CSI5*-W Open Sires of the World Zangersheide
5de plaats
1,45m
03/08 - 05/08/2018

Longines Global Champions Tour CSI***** London GB

Int. jumping competition with jump-off
7de plaats
1,50/1,55m
Foto’s
Nicola & Bisquet Balou C - Stephex Masters  2018
Nicola & Bisquet Balou C - Stephex Masters 2018
1 / 4
Nicola & Bisquet Balou C - Stephex Masters 2018
Noor C (Bisquet Balou C x Heartbreaker)
Noor C (Bisquet Balou C x Heartbreaker)
2 / 4
Noor C (Bisquet Balou C x Heartbreaker)
Noor C
Noor C (Bisquet Balou C x Heartbreaker)
3 / 4
Noor C (Bisquet Balou C x Heartbreaker)
Bisquet Balou C & Nicola Philippaerts in Rome
4 / 4
Video’s
12 juni 2018
GP Stephex Masters
01 april 2018
Offspring Bisquet Balou C impresses!
Nakomelingen
Narenco (Bisquet Balou C x Adorado)
Narenco
Narenco
Jon Pleasure van de Mispelaere  (Bisquet Balou C x Up Chiqui
Jon Pleasure van de Mispelaere
Jon Pleasure van de Mispelaere
Ohnicio D'o (Bisquet Balou C x Cumano)
Ohnicio D'o
Ohnicio D'o
Luberth de Dondereye
Luberth de Dondereye
Ninni vd Zwartbleshoeve
Ninni vd Zwartbleshoeve
Noblesse vd Caatshoeve
Noblesse vd Caatshoeve
Andere dekhengsten
Chilli Willi
Casall ASK x Lord x Cor de la Bruyere x Ramzes
Geboortejaar
2008
Extra
Berlin x Heartbreaker x Concorde x Ramiro Z
Geboortejaar
2009