Na een afwezigheid ten gevolge van een val in aanloop naar het EK jumping eind augustus maakt Olivier Philippaerts dit weekend zijn comeback op het hoogste niveau tijdens Jumping Maastricht. De 24-jarige Limburger onderging een schouderoperatie maar is nu helemaal fit. Volgende week neemt Olivier Philippaerts deel aan de Wereldbekermanche van Stuttgart.

Op 22 augustus kwam Olivier Philippaerts tijdens een training in aanloop naar het EK jumping ten val en liep daarbij een schouderblessure op. Een doktersbezoek en een second opinion later bleek dat een operatie de enige juiste oplossing op lange termijn bleek te zijn. Na enkele weken verplichte rust begon Olivier Philippaerts te revalideren bij Lieven Maesschalck ( Move to Cure ). 8 weken later treedt Olivier Philippaerts opnieuw in competitie.

“Ik heb er enorm veel goesting in. De afgelopen weken waren bijzonder hard en vaak was ik niet te genieten. Het enige wat ik wou was sporten maar vooraleer ik daar aan kon beginnen moest ik revalideren. Het was een moeilijke periode maar Lieven Maesschalck en zijn team van Move to Cure hebben mij ontzettend goed begeleid en zullen dat ook de komende weken blijven doen.

Het is niet omdat ik dit weekend deelneem aan Jumping Maastricht dat ik helemaal fit ben. Fysiek ligt er nog wat werk op de plank maar mentaal ben ik er helemaal klaar voor. De voorbije weken heb ik deelgenomen aan wedstrijden op lager niveau om terug het gevoel te krijgen. Nu is het tijd voor de volgende stap en wil ik wedstrijdritme opdoen.

Ik weet niet wat ik er dit weekend van moet verwachten en ik wil mezelf ook geen druk opleggen. Het enige wat ik wil is opnieuw mijn sport beleven en week na week blijven evolueren om tegen het einde van het jaar en Jumping Mechelen proberen terug de goede vorm te pakken te hebben. ”

Olivier Philippaerts

De link: CSI3* " Jumping Indoor Maastricht ", Nederland - Programma & Uitslagen