The auction by Arqana - Paris
The auction by Arqana - Paris
1 / 6

The auction by Arqana - Paris

The auction by Arqana - Paris
The auction by Arqana - Paris
2 / 6

The auction by Arqana - Paris

Thumbnail
3 / 6
The experts
The experts
4 / 6

The experts

Cirque d'Hiver - Paris
Cirque d'Hiver - Paris
5 / 6

Cirque d'Hiver - Paris

Trials - Auction by Arqana
Trials - Auction by Arqana
6 / 6

Trials - Auction by Arqana

Aanstaande donderdag 5 december organiseert de Belgische paardenliefhebber Christophe Ameeuw in samenwerking met veilinghuis Arqana in de Cirque d’Hiver in Parijs een paardenveiling. Het wordt een uniek evenement op een voor een paardenveiling unieke locatie. Onder andere Jos Lansink en Ludo Philippaerts werken mee aan deze veiling.

In aanloop van de Longines Master Series die dit weekend halt houden in Parijs organiseert Christophe Ameeuw een veiling onder de noemer ‘Yearlings and performers’. De 51 jarige Ameeuw is de drijvende kracht achter de Longines Master Series. Tweeëntwintig jaar geleden begon hij in het pitoresque dorpje Ecaussines met zijn Ecuries d'Ecaussinnes.

“Ik ben gepassioneerd door paarden. In 1997 bouwde ik mijn eerste stal en begon ik met het verhandelen van paarden. Anno 2019 zijn paarden nog steeds mijn passie en ben ik onder andere betrokken met de organisatie van de Longines Master Series met wedstrijden in Hong Kong, Lausanne en dit weekend in Parijs” aldus Christophe Ameeuw. “De bedoeling van deze veiling is om de paardenhandel te professionaliseren zoals de handel in kunst geprofessionaliseerd werd. We willen de paardenhandel van showjumping paarden in dezelfde richting laten evolueren als de racepaarden. De partner waarmee we samenwerken is ook niet van de minste. Veilinghuis Arqana is een gerespecteerd veilinghuis, een vaste waarde die wereldwijd opereert en van het niveau van Christie’s en Sotheby’s. Arqana, die op vlak van handel in racepaarden heel veel ervaring hebben, is dan ook de perfecte partner voor deze veiling. Door de doorsnee manège of locatie waar een jumping georganiseerd wordt te verlaten wil ik de veiling toegankelijker maken voor iedereen om zo proberen een nieuw netwerk van mensen te bereiken. Vandaar dat ik voor een apart en uniek kader van de Cirque d’Hiver heb gekozen. Een symbolische plaats in hartje Parijs waar onder andere mode defilés en concerten georganiseerd worden. Zeer belangrijk is dat de veiling georganiseerd wordt op de beste datum en op de beste plaats. Een Picasso of een Rembrand ga je ook niet eender waar verkopen. Wanneer je een uitzonderlijk stuk hebt ga je dat op de juiste datum in Hong Kong, Dubai, New York, Londen of Parijs aanbieden. Die norm die voor kunst van toepassing is geldt ook in de paardenwereld. Er is heel veel paardenhandel maar wij willen die professionaliseren. Wij willen een uniek evenement organiseren waar unieke kampioenen, die de beste resultaten behaald hebben te koop worden aangeboden. Wij presenteren die avond een exclusieve collectie jaarlingen en jonge kampioenen, geselecteerd door ons comité van experts: Ludo Philippaerts, Jos Lansink, Virginie Couperie-Eiffel, Joris Debrabander en Carlos Pinto. Er kan zowel ter plaatse als online geboden worden.”

Natuurlijk zal het Philippaerts team ook in actie te zien zijn tijdens de Longines Master Series. Olivier rijdt mee met H&M Legend of Love, Freesby de Vy en Hurricane. Nicola is te zien met J’adore van het Schaeck enFubertha.

04/12 - 08/12/2019

Amadeus Horse Indoors CSI**** Salzburg AT

05/12 - 08/12/2019

X-Mas Indoor Tour w2 CSI** Sentower, Opglabbeek BE

05/12 - 08/12/2019

Longines Masters Paris CSI***** Parijs FR

05/12 - 08/12/2019

Baltic Cup CSI Helsingborg SE