1 / 2
2 / 2
Geïnspireerd door grote broers

Augustus 2015. Thibault pakt brons met Okehurst Little Bow Wow op het EK jumping voor ponyruiters in Malmö. De jumpingwereld jubelt: de jonge Philippaerts lijkt net als zijn papa en broers in de wieg gelegd voor grootse prestaties.

Thibault is in Zweden niet aan zijn proefstuk toe. Hij start als zesjarige bij de Landelijke Rijvereniging en kijkt op naar zijn oudere broers Nicola en Olivier – gebrand om bij te leren. Vooral mama Veronique neemt Thibault en broertje Anthony mee op sleeptouw. Want papa Ludo strijdt nog op topniveau en ontfermt zich over de oudere telgen.

Spruce Meadows

Thibault bijt zich vast in zijn ambities en behaalt in 2014 met zijn team een zilveren medaille op het Europees kampioenschap. In 2015 verovert hij met Cristallina goud op het BK Children. Een jaar later wordt hij tweede op het Belgisch Kampioenschap Pony’s met Okehurst Little Bow Wow. Ludo en Veronique glimmen van trots.

Medio 2016 klimt Thibault van pony’s naar paarden. En in september 2017 vliegt hij voor het eerst de Atlantische Oceaan over, om te schitteren op het roemrijke gazon van Spruce Meadows. “Een onvergetelijke ervaring waarvan ik veel heb opgestoken”, blikt hij terug.

Volg de prestaties van Thibault op de voet