1993
In de voetsporen van papa Ludo

In 1993, het jaar dat Ludo Philippaerts afscheid neemt van Darco, zien twee nieuwe toppers het levenslicht. Geen veulens, wel klasseruiters in spe: de tweeling Olivier en Nicola.

De jongens vertoeven van kindsbeen af in het paardenmilieu. En Ludo zou Ludo niet zijn als hij voor zijn lievelingen geen speelpony’s laat rondrennen op het erf. Toch moet niets: Ludo en Veronique geven hun oudste zonen alle vrijheid om hun eigen weg te gaan. Olivier en Nicola proberen voetbal, tennis en zwemmen uit, maar rond hun zesde krijgt de microbe van het paardrijden ook hen te pakken. Olivier wordt lid van de Landelijke Rijverenigingen (LRV), zijn pa achterna.

2005
Ponykampioen

Voor zijn ouders het goed en wel beseffen, behoort Olivier tot de beste ponyruiters van de LRV. Het duurt niet lang voor hij kennismaakt met de internationale paardensport: vader Ludo laat Olivier geregeld deelnemen aan ponyproeven op grote concoursen. En in 2005 schuift de jongen zijn eerste grote beker in de familiale prijzenkast: Olivier wordt met JS Magic Belgisch kampioen bij de pony’s. De geschiedenis herhaalt zich.

2006
Eerste stappen in het paardencircuit

Jongens worden groot en pony’s ruimen stilaan plaats voor paarden. Olivier leert van de rijke ervaring van zijn vader en presteert hoe langer hoe sterker.

In 2006 gooit hij hoge ogen met zijn deelnames in Parijs, Brussel en het Belgisch kampioenschap in Nieuwpoort en Brugge. Een jaar later eist hij al podiumplekken op. En dat zijn niet de minste: Watteau van de Bekput loodst Olivier naar een tweede plaats in het Belgisch kampioenschap voor de junioren in Pottes. En ook in het open Limburgs kampioenschap tijdens CSI** in Hasselt stelt Olivier zijn tweede plaats veilig.

2009
Europees kampioen

In 2009 wordt Olivier achtste in het Europees kampioenschap voor de junioren, in het Nederlandse Hoofddorp. Paard van dienst? Splendid van de Heffinck. Olivier reikt almaar hoger: in 2010 schrijft hij in Jardy, Frankrijk met Carisma de Europese titel op zijn naam. In teamverband wint hij er ook de bronzen medaille.

Teamwedstrijden zitten Olivier trouwens als gegoten. Zo zegeviert hij in 2011 met het Belgische team op de Europese Young Riders-kampioenschappen in het Portugese Comporta, met Cabrio van de Heffinck. Een prachtige afsluiter van Oliviers veelbelovende jeugdjaren.