1 / 2
2 / 2
Familietrots compleet

Mei 2016. Anthony, de jongste telg van de Philippaerts-dynastie, wint op één dag liefst twee medailles op de Belgische kampioenschappen in Neeroeteren. Een mijlpaal voor het gezin, en volgens Ludo “een droom die werkelijkheid wordt”. Want zijn vier zonen winnen op hetzelfde ogenblik prijzen in de paardensport.

Het is dan trouwens net Moederdag. Mama Veronique, die de jongens jarenlang vergezelt naar toernooien, glundert aan de zijlijn en ziet ook broer Thibault een plaatsje veroveren op het podium. Anthony’s reactie voor de pers gloeit van nestwarmte: “Samen met je broer drie medailles geven aan je mama, dat is iets unieks.”

1 / 3
2 / 3
3 / 3
Resoluut ruiter

Anthony volgt als kleine knaap het voorbeeld van zijn broers: hij tilt zich in het zadel bij de Landelijke Rijvereniging. Zijn idolen? Nicola en Olivier. En menig voetballer, want keepen is Anthony’s tweede liefde. Toch kiest hij na sterke prestaties op internationale jumpings resoluut voor de paardensport.

In 2016 ruilt de jongste Philippaerts pony’s voor paarden. Op het al vermelde Belgisch kampioenschap behaalt hij prijzen met beide viervoeters: brons met pony Roberlina en zilver met Esprit van de Wellington. In 2017 schittert hij opnieuw op het BK (brons) en scoort hij de zilveren medaille op het Europees teamkampioenschap in Samorin, Slovakije. Telkens met hulp van Goofy van ’t Laerhof. 

Blijf op de hoogte van Anthony’s prestaties