1 / 2
2 / 2
Familietrots compleet

Mei 2016. Anthony, de jongste telg van de Philippaerts-dynastie, wint op één dag liefst twee medailles op de Belgische kampioenschappen in Neeroeteren. Een mijlpaal voor het gezin, en volgens Ludo “een droom die werkelijkheid wordt”. Want zijn vier zonen winnen op hetzelfde ogenblik prijzen in de paardensport.

Het is dan trouwens net Moederdag. Mama Veronique, die de jongens jarenlang vergezelt naar toernooien, glundert aan de zijlijn en ziet ook broer Thibault een plaatsje veroveren op het podium. Anthony’s reactie voor de pers gloeit van nestwarmte: “Samen met je broer drie medailles geven aan je mama, dat is iets unieks.”

1 / 3
2 / 3
3 / 3
Resoluut ruiter

Anthony volgt als kleine knaap het voorbeeld van zijn broers: hij tilt zich in het zadel bij de Landelijke Rijvereniging. Zijn idolen? Nicola en Olivier. En menig voetballer, want keepen is Anthony’s tweede liefde. Toch kiest hij na sterke prestaties op internationale jumpings resoluut voor de paardensport.

In 2016 ruilt de jongste Philippaerts pony’s voor paarden. Op het al vermelde Belgisch kampioenschap behaalt hij prijzen met beide viervoeters: brons met pony Roberlina en zilver met Esprit van de Wellington. In 2017 schittert hij opnieuw op het BK (brons) en scoort hij de zilveren medaille op het Europees teamkampioenschap in Samorin, Slovakije. Telkens met hulp van Goofy van ’t Laerhof. 

Blijf op de hoogte van Anthony’s prestaties

Anthony & All Right du Genet - Grand Prix U25 - Jumping Mechelen 2019
Anthony & All Right du Genet - Grand Prix U25 - Jumping Mechelen 2019

Anthony & All Right du Genet - Grand Prix U25 - Jumping Mechelen 2019

Anthony geeft blijk van talent

Anthony lijkt echt een aardje naar zijn vaartje te hebben. In 2018 behaalt Anthony maar liefst 22 keer de top 3. Heel knap, als je weet dat hij zijn beginnende carrière in de sport combineert met het schoolleven. De meeste van zijn podiumplaatsen dit jaar deelt hij met Happy Feet Max, dochter van papa's toppaard Darco. Hij start zijn reeks medailles in maart in het Italiaanse Gorla Minore met Happy Feet Max en Northern Light en eindigt op Jumping Maastricht in november samen met All Right du Genet en Insolente des Dix Bonniers.

Daartussen straalt hij ook op het podium in eigen land. Tijdens het Jeugdfestival in Lier behaalt hij zilver in de Grote Prijs met Goofy v/h Laerhof.  Op het Summer Circuit in Knokke neemt hij zilver in de Grote Prijs (CSI 1*) en tijdens het CSI Youth in november in het Sentower Park gaat hij resoluut voor goud in de Grote Prijs CSIJ met Forever D’Arco.