Nicola & Zayado - Belgian Championship 2020
Nicola & Zayado - Belgian Championship 2020

Nicola & Zayado - Belgian Championship 2020

Het centrum van de springwereld verschuift deze week naar Lanaken. Vanaf vandaag strijden 5, 6 en 7 jarige paarden namelijk in Zangersheide voor wereldtitels. Onze senior ruiters zijn sterk vertegenwoordig op zowel het FEI World Breeding Jumping Championship voor jonge paarden als op het Belgisch Kampioenschap.

Deze wedstrijd is voor ons allen erg speciaal, maar voor Nicola zal het BK altijd extra memorabel zijn. 4 jaar geleden werden hij en H&M Chilli Willi hier bekroond tot Belgisch Kampioen. Hoewel het met gemengde gevoelens is, kijkt hij er toch ook naar uit de 9-jarige Moya van de Bisschop te introduceren aan haar eerste Belgisch Kampioenschap.

Ook voor Ludo is dit een speciaal moment. Dit wordt zijn eerste Belgisch en Wereldkampioenschap sinds zijn comeback. Hij rijdt het BK mee met Mr Idol, en het Wereldkampioenschap voor jonge paarden met Dhalida Diamant v. Krekebeke Z.

Hoewel Zayado vorig jaar mee deed aan het Belgisch Kampioenschap met Nicola, verschijnt hij vandaag in de ring onder het zadel van Olivier. Daarnaast rijdt Olivier Etna du Chateau en Odiena van Berimar binnen tijdens het WK jonge paarden.

Om zeker voldoende spanning te beleven dit weekend, doen Thibault en Anthony daar nog een schepje bovenop. Zij doen mee aan de finale van de Nations Cup voor jeugd in het Peelbergen Equestian Centre in Kronenberg. Thibault doet dat met Derby de Riverland en Cap, Anthony springt met J’Adore van het Schaeck en Jango S.

22/09 - 26/09/2021

Quintas Ecuestres IV CSI** Puebla MX

22/09 - 26/09/2021

FEI Youth NC Final Peelbergen CSIO Kronenberg NL

22/09 - 26/09/2021

Milano Jumping Challenge Fall Tour w3 CSI** Gorla Minore IT

23/09 - 26/09/2021

FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses CSI Lanaken BE