Nicola and Katanga v/h Dingeshof  - European Championship Riesenbeck 2021
Nicola and Katanga v/h Dingeshof - European Championship Riesenbeck 2021
1 / 2

Nicola and Katanga v/h Dingeshof - European Championship Riesenbeck 2021

Nicola and Gijs - European Championship Riesenbeck 2021
Nicola and Gijs - European Championship Riesenbeck 2021
2 / 2

Nicola and Gijs - European Championship Riesenbeck 2021

's Werelds 21 beste ruiters verzamelen dit weekend in Barcelona voor de FEI Nations Cup Final die plaats vindt tijdens de109e editie van CSIO Barcelona. 

De Real Club de Polo in Barcelona organiseert zes wedstrijden verspreid over drie dagen, van vrijdag 1 tot zondag 3 oktober. Drie hiervan zijn individueel, de andere drie gaan door in teamverband voor de Nations Cup finale.

De openingswedstrijd vindt plaats op vrijdag. De druk ligt er meteen op, want enkel de 10 beste teams gaan rechtstreeks door naar de finale op zondag. Nicola verdedigt België met Katanga v/h Dingeshof onder het zadel. Zijn teamgenoten voor deze uitdaging zijn Jerome Guery (Quel Homme de Hus), Niels Bruynseels (Delux van T&L) en Gregory Wathelet ( Nevados S). Thibeau Spits staat klaar als reserve ruiter met Classic Touch DH.

Enkele weken geleden nog kaapten de brilliante Belgen (Jos Verlooy, Pieter Devos, Nicola Philippaerts en Olivier Philippaerts) nog de bronze medaille tijdens het Europees Kampioenschap in Riesenbeck. "Als je weet dat alle paarden die er toen bij waren voor het eerst aan een dergelijk kampioenschap deelnamen, was dat een zeer knappe prestatie en zijn we hoopvol voor dit weekend. Katanga heeft veel potentieel in zich, maar we moeten het hoofd koel houden en gefocust blijven. Alle ruiters die dit weekend meedoen, staan hier met een reden.", vertelt Nicola.  Hij neemt Gijs mee naar Barcelona als tweede paard voor de andere proeven. 

29/09 - 03/10/2021

Milano Jumping Challenge Fall Tour w4 CSI*** Gorla Minore IT

30/09 - 03/10/2021

Quintas Ecuestres V CSI** Puebla MX

01/10 - 03/10/2021

FEI NC Final CSIO***** Barcelona ES