Wat vliegt de tijd… De ene uitdaging na de ander komt op ons pad, het leven raast voorbij. En toch is geen enkele uitdaging, geen enkele wedstrijd, geen enkele rit nog hetzelfde. Het is vandaag twee jaar geleden dat we afscheid namen van onze superster, onze trouwe vriend, de legendarische hengst Chilli Willi. Een echte slag, die ons nog steeds raakt. Soms is het nog moeilijk het te beseffen, zeker voor Nicola. Nicola kan zich gelukkig optrekken aan de vele mooie herinneringen die de twee samen maakten. 

2015, Chilli Will’s hoefstappen weerklinken voor het eerst te horen door de stallen ten huize Philippaerts. Zes jaar oud, heel groot en nog veel te leren. Hij geeft ons meteen de indruk dat hij een uniek en opmerkelijk paard zal zijn. En niets blijkt minder waar. 

Elke training met Chilli Willi was een plezier, hij was altijd goed gehumeurd en leergierig. Hij probeerde elke dag zijn beste hoef voor te zetten. En zo dus ook op wedstrijd. Altijd in topvorm, voorzichtig en enthousiast in de piste. Hij kreeg de tijd om te groeien vooraleer hij aan het hogere werk begon, en dat loonde.  

Eind 2016,  Chilli Willi woont bijna twee jaar bij ons en loopt inmiddels onder het zadel van Nicola. Een topteam in de maak, helemaal klaar voor de grote doorbraak... 

In zijn eerste vijfsterren wedstrijden verbaast hij iedereen met dubbel foutloze rondes en ereplaatsen. Hij vliegt over alle hindernissen. Een van de vele speciale momenten in dat jaar zijn de Masters in Mechelen, waar hij met gemak over de hoge sprongen raast. 

2017, het jaar van de waarheid voor Chilli Willi. Veel goede resultaten en dubbele foutloze rondes in verschillende landenwedstrijden volgen al snel. “Chilli Willi was zo een betrouwbaar en constant paard. Dat geeft je als ruiter veel vertrouwen”, vertelt Nicola. En vertrouwen in die topcombinatie is absoluut geen slechte gok. Want in het najaar van 2017 verovert het duo de Belgische titel

In 2018 loopt het succes van het duo verder en gaan ze voor de overwinning in de Longines Global Champions Tour van Chantilly. “De vreugde straalde van ons af. Een onvergetelijke wedstrijd die altijd bijblijft. Ongetwijfeld ook ons mooiste moment samen”, blikt Nicola terug.  Daarbovenop wint het duo, samen met hun teamgenoten van de London Knights dat jaar de Global Champions League. 

En ook in 2019 blijven hij en Nicola in de top-10 ranking en behalen ze diverse ereplaatsen. Wat hij ook deed, hij gaf altijd het beste van zichzelf. “Hij was altijd zo rustig en ontspannen. Zelfs als we in de grotere proeven reden, hoefde je je nooit zorgen te maken over de hoogte of de moeilijkheidsgraad.”, gaat Nicola verder. 

“Gewoonweg een fantastisch paard met een super karakter en een winnaarsmentaliteit. Een echte atleet. Als hij in de piste kwam hij meteen in focus modus. Het is een van de meest fantastische paarden in mijn carrière geweest. Ik wil hem bedanken voor het fantastische paard dat hij was. Hij zal altijd kort bij mijn hart blijven. Ik heb zoveel te danken aan Chilli Willi.”, besluit Nicola. 

Ook Ludo blikt met een lach en traan terug op Chilli Willi, “Hij was één van onze beste paarden. Hij behaalde geweldige resultaten en is de laatste jaren een boegbeeld geworden, de mascotte van Team Philippaerts. Het voelde voor ons echt alsof we een lid van onze familie kwijtraakten. Chilli Willi was een schitterend paard, altijd goedgehumeurd, een voorbeeldige mentaliteit en een harde werker." 

Chili Willi zie je terug in zijn nakomelingen. Allemaal hebben ze dezelfde mentaliteit en kwaliteit. 

Bedankt Chilli Willi, je was een paard van voor het leven, een beste vriend, een overachiever, het beste gezelschap en het meest inspirerend.

Blijf vrolijk galopperen in de altijd groene weiden. 

Nogmaals bedankt, Chilli Willi, we missen je.