CHIO Aachen 2022 - Ludo, Nicola & Katanga, Tiffany
CHIO Aachen 2022 - Ludo, Nicola & Katanga, Tiffany

CHIO Aachen 2022 - Ludo, Nicola & Katanga, Tiffany

Net zoals de tennissport Wimbledon kent, heeft de paardensport CHIO Aken. De vaste afspraak voor liefhebbers van de paardensport. Ook onze familie kan en wil er dus niet ontbreken. Nicola, Olivier, maar ook Thibault en Anthony treden dit jaar naar voren op de immense graspiste. 

Het eerste hoogtepunt voor de tweeling vindt plaats op donderdagavond tijdens de de Mercedes-Benz Nations Cup. België stelde alvast een veelbelovend team samen. Nicola en Olivier doen mee met Katanga vh Dingeshof, H&M Miro en Le Blue Diamond v't Ruytershof. Koen Vereecke, Wilm Vermeiren en Gregory Wathelet vervolledigen het potentiële team. Voor elk team treden vier ruiters naar voren, die twee identieke rondes zullen springen. De drie beste resultaten per team tellen mee, en het team met de minste strafpunten wint. 

Op zondag is het dan tijd voor een tweede hoogtepunt, waarin alle ogen en aandacht gericht zullen zijn op de Rolex Grote Prijs. Vorig jaar wisten Nicola en Katanga vh Dingeshof hier een topprestatie neer te zetten. “Ze sprong drie fantastische rondes in de Grote Prijs”, blikt Nicola terug. Die prestatie werd dan ook bekroond met een podiumplaats en bronze medaille. “Ze is in goede vorm op ’t moment ook, dus ze kan ook dit jaar zeker een goede week hebben. Maar wat is goed natuurlijk, het is een lange week. Het gevoel zit alvast goed. We gaan vooral focussen op de Landenprijs en Grote Prijs, en hopen wederom een goed resultaat te mogen neerzetten.”, besluit Nicola. 

Dit jaar maakt Thibault voor het eerst zijn entree in de grote piste. “Ik rij er de U25. Hiervoor neem ik de 8-jarige Pompidou van Bocholt om ervaring op te doen.”, vertelt Thibault. “Het zijn niet meteen de hoogste proeven, we springen 1.35m en 1.40m, maar het is een begin. In Aken rijden is altijd al een droom geweest en ik ben verheugd om die droom deze week werkelijkheid te laten worden.” 

Ook Anthony kan niet wachten om te beginnen en zijn debuut te maken op de grasarena. "Ik heb zo lang uitgekeken naar dit moment. In Aken rijden op zich is al fantastisch, maar op die graspiste rijdn... Het is een geweldige kans om ervaring op te doen", legt Anthony uit. "Samen met Orchidee van Dorperheide springen ik mee in de 135 en 140."

Wie supportert er met ons mee? Deel jouw Aken-momentje, live of van op afstand, op social media en tag ons erin. We delen dit op onze pagina, zo kunnen ook de fans die niet kunnen volgen er toch bij zijn. 

27/06 - 02/07/2023

Aachen CSIO5* Aachen DE

29/06 - 02/07/2023

Peelbergen CSI2* Peelbergen Equestrian Centre NL

06/07 - 09/07/2023

Sariego CSI3* ES

06/07 - 09/07/2023

Wilkow CSI2* PL