1 / 2
2 / 2

9 maanden lang, gaven de beste ruiters en paarden alles in de Longines Global Champions tour. Na 14 wedstrijden werd de meest competitieve rond tot nu toe gereden tijdens de finale in Riyad waar het verleden en de toekomst van Saoedi-Arabië samenkomen. Deze finale was een spektakel dat de geschiedenis zal ingaan.
 
Na een spannende wedstrijd veroverden de Stockholm Hearts de tweede plaats met slechts 5 punten verschil. “We kwamen hier met de best mogelijke paarden. Samen met Malin en Peder hebben we de combinaties van paard en ruiter zo bedacht dat de kans op overwinnen zo groot mogelijk werd. Het plan zat goed, maar we hebben helaas te veel fouten gemaakt deze week waardoor we de deur voor Berlin Eagles hebben opengezet om met de overwinning aan de haal te gaan. Onze felicitaties gaan uit naar hen, ze verdienen het. Volgend jaar staan we hier terug met een nieuw plan en nog meer motivatie.” aldus Olivier Philippaerts. 
 
Zo werd de 15de wedstrijd in het LGCT afgesloten en nu zijn alle ogen gericht op de ultieme finale in Prague die zal plaatsvinden van 17 tot en met 20 november. Hier zullen de besten van de besten het tegen elkaar opnemen in een ijzingwekkend spannende strijd om de overwinning in de GCL Super Cup en de LGCT Super Grand Prix. Nagelbijten verzekerd in deze laatste wedstrijd van het seizoen waar Nicola en Olivier zullen meerijden voor zowel de Stockholm Hearts als voor de individuele kampioenschappen.

17/11 - 20/11/2022

LGCT PRAGUE PLAYOFFS CSI5* Prague CZ