1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Olivier (H&M Legend of Love) eindigde zondag derde op de Brussels Stephex Masters.  De overwinning ging naar Ben Maher (Dallas Vegas Batilly). Vrijdagavond eindigde Olivier (Le Blue Diamond V'T Ruytershof) samen met zijn teamgenoten op de achtste plaats in Nations Cup.   

In aanloop van het EK dat later deze week in Milaan van start gaat bevestigde Olivier Philippaerts goede vorm. Zondag werd hij met H&M Legend of Love derde in de GP van de Brussels Stephex Masters, al zag het er eerst naar uit dat na het basisparcours zijn wedstrijd erop zat.  “Ik kreeg een springfout op de oxer na de driesprong”, begint Olivier zijn verhaal. “Een half uur later kreeg ik telefoon en werd mij verteld dat ik toch kon deelnemen aan de finale met twaalf.  De balk was niet uit de lepels gevallen omdat Legend die had aangetikt maar omwille van een hoefijzer dat wegvloog. Dat kon je ook duidelijk op de beelden zien. Het reglement aanziet dit niet als een springfout en dus herriep de organisatie die ene fout en werd mijn basisparcours als foutloos beschouwd.” 

De tweede ronde werd gereden met twaalf combinaties, een nieuwigheid dit jaar in Brussel. Aan de tien foutloze combinaties werden de twee snelste met één springfout toegevoegd. “Uiteindelijk werd ik derde en tikte Legend één balk uit de lepels.  Mijn merrie H&M Legend of Love is intussen zeventien jaar. Het is een bijzondere en ongelofelijke prestatie dat een paard van die leeftijd nog meedoet op het hoogste niveau.  Dat toont aan dat, behalve de goede zorgen die elk paard bij ons krijgt, we destijds een heel goede carrièreplanning voor haar hebben uitgestippeld. Die derde plaats is voor haar hetzelfde als een zege, daar ben ik van overtuigd.” 

Olivier en Nicola zijn intussen aangekomen in Milaan waar ze vanaf woensdag deelnemen aan het EK. 

23/08 - 27/08/2023

Stephex Masters CSI5*/ CSI3*/ CSI2*/ CSIYH Brussel BE