1 / 3
2 / 3
3 / 3

Vier jonge mannen op stal, wat hebben die nodig? 

“Eten!” roept Thibault alvast enthousiast. Maar wat nog? We omschreven voor jullie de must haves voor ons, als professionele ruiters, op stal.

“Voor mij betekent dat eerst en vooral een goed zadel, essentieel voor comfort tijdens het rijden. Dat is voor velen persoonlijk, maar ik zit het best in Classic close contact saddle ”. gaat Thibault verder. Ook belangrijk tijdens het rijden, en voor velen onderschat: goede laarzen.  “Ik kies altijd wel voor Parlanti, die zijn soepel en storen niet. Vooral de van KK zijn mijn favoriet, die zitten gewoonweg zalig. Als laatste, iets waar ik ook steeds heel dankbaar voor ben, de Veredus beenbeschermers niet, die zijn echt onmisbaar. “

“Als het gaat om mijn essentials op stal, dan kan ik niet zonder mijn rijbroeken van All-In (H&M).”, neemt Nicola over. “Thibault vergat nog iets belangrijks: een goed hoofdstel. Voor mij gaat er niets boven mijn CWD hoofdstellen, ik heb een French noseband training bridle, dat ideaal is om thuis te trainen. Ook dekens van een vertrouwd merk zijn onmisbaar, van zweetdeken tot stevige winterdeken, Veredus is ons vast merk. Een andere, dagelijks gebruikte tool is een mesthark. Wij hebben er meerdere van Rubco in huis.”, besluit Nicola.

“Wat heb ik nodig op stal? Afgelopen maanden was voor mij mijn winterjas van All In (H&M) zeker een must-have, vooral tijdens de koudere maanden. En mijn Roeckl handschoenen zijn ook onmisbaar, die gaan overal mee naartoe. Natuurlijk kies ik elk seizoen wel voor een ander type. Dit pro model gaat standaard mee op wedstrijd, en dit lite model is  mijn favoriet tijdens trainingen in de zomer. In de winter geeft deze met fleece dan weer extra comfort”, gaat Olivier verder. 

Anthony sluit het lijstje af met enkele belangrijk items die nog niet genoemd werden. “Op stal is een goede helm van essentieel belang, daarom zweer ik bij mijn Dogma-Chrome Kask. Mijn broers zijn verder nog wel de ultieme must have in onze sport vergeten”, lacht Anthony. “Wat dachten jullie van een paard? Essentieel toch? Een goed paard is nog beter. En om het compleet te maken, heb ik altijd wel graag snoepjes van Cavalor bij de hand als beloning”.