1 / 3
2 / 3
3 / 3

De lentekriebels hangen in de lucht, en dat betekent voor vele fokkers het moment om de hengsten te kiezen. Welke hengst zou de perfecte combinatie vormen met jouw merrie(s) ? Ontdek het hieronder…

A star like no other, Chilli Willi

Hij heeft niet echt een introductie nodig, toch? 

Op slechts 9-jarige leeftijd had Chilli Willi al verschillende klasseringen behaald op 1.60m GP CSI5* niveau. Helaas kreeg hij nooit de kans om alles te tonen wat hij in zich had, maar zijn geweldige genen leven voort via zijn nakomelingen. 

Vader Casall behaalde op zowel het WK als het EK een indrukwekkende vierde plaats, en schreef daarnaast meerdere Grand Prix-overwinningen en wereldbekerkwalificaties op zijn naam. Ook zijn afstamming is al even opmerkelijk, met grootvader Lord, de keuringskampioen van 1969, die talloze internationale spring- en dressuurpaarden heeft voortgebracht, waaronder kleppers als Livius, Lugana, Lord Caletto, Lord Z en Lordon. Bovendien zien we invloedrijke namen zoals Cor de la Bryere en Ramzes, die als fundamenten van de fokkerij worden beschouwd.

Ook Chilli Willi’s moederlijn vertoont een sterke stam. Meer dan de helft van de nakomelingen van moeder Caletta VIII (v. Lord) presteren op internationaal niveau, denk maar aan Camiro (v. Cassini I) op 1.60m, L - Cinderella (v. Carthago) op 1.50m, Never Forget (v. Candillo) op 1.40m, en anderen. Deze lijn heeft ook succes in de fokkerij bewezen, met halfzusjes van Chilli Willi die paarden hebben voortgebracht zoals Carlucci (v. Carvallo BB) op 1.60m, Cardoso (v. Cassini) op 1.50m, Glock’s Cognac Champblanc (v. Clearway) op 1.60m, en nog vele anderen.  What’s in the odds? Ontdek meer van Chilli Willi hier.

De diamant van ‘t stal

Andere kwaliteiten, andere combinaties: Le Blue Diamond, Olivier’s trouwe partner. Le Blue Diamond Van’t Ruytershof is een opmerkelijke hengst met een indrukwekkende afstamming. Zijn vader, Plot Blue, wereldwijd beroemd dankzij zijn succes op het 1.60m niveau onder het zadel van Marcus Ehning. De moeder van Le Blue Diamond, Diamanthina Van’t Ruytershof, presteerde zelf ook uitstekend op het hoogste niveau, en is de volle zus van de bekende Emerald Van’t Ruytershof.

Ondanks zijn relatief jonge leeftijd bewees Le Blue Diamond zijn erfelijke kwaliteiten al door in zijn eerste nakomelingen al gekeurde hengsten voort te brengen, zoals Panter JVH, Quito Van den Aard en Look-O-Look Z. Zijn jongere nakomelingen vallen op door hun talent en karakter, wat zijn reputatie als vererver van gezonde en talentvolle paarden versterkt.

“Als rijpaard is Le Blue Diamond zeer toegankelijk, buitengewoon voorzichtig en bezit hij een indrukwekkend vermogen met een voortreffelijke galoppade. Zijn vriendelijke karakter maakt hem gemakkelijk in de omgang en een waar genot om mee te werken”, vertelt Olivier trots over zijn vaste metgezel. Ontdek meer over Le Blue Diamond hier.

Een nobele toekomst 

Last, maar zeker not least: Nobel van de Vrombautshoeve Z, een veelbelovend springtalent. Als rechtstreekse zoon van de beroemde Nabab de Reve kent hij een unieke bloedlijn. Nabab de Reve schitterde met een bronzen teammedaille op de wereldruiterspelen in 2002 en staat bekend als een bewezen vererver van topkwaliteit springpaarden. Onze Nobel erfde duidelijk zijn vermogen, techniek en instelling.

Aan moederskant vinden we Caria, een merrie van Corrado I, die bekendstaat om zijn bloedlijnen en onder andere de bekende hengst Clinton heeft voortgebracht.

Nobel belichaamt dynamiek, uithoudingsvermogen, eerlijkheid, energie en kracht. Zijn prestaties spreken voor zich: van een vierde plaats in het vrijspringen op het 3-jarige Z-festival tot een foutloze reeks op het Belgisch Kampioenschap voor 5-jarige paarden, aangevuld nog eens een sterke verschijning op de hengstencompetitie in 2021. Zijn indrukwekkende optreden op het Wereldkampioenschap voor 5-jarige paarden belooft een veelbelovende toekomst in de springsport. Ontdek meer over Nobel hier.

We begrijpen dat kiezen tussen zoveel talent erg moeilijk is. Belangrijk is natuurlijk de juiste combinatie met jouw merrie(s) te maken, zodat de twee bloedlijnen elkaar mooi aanvullen en versterken. Wil je graag rietjes bestellen? Elke hengst heeft zijn eigen contacten hiervoor. Hierover vind je meer informatie wanneer je doorklikt naar de hengst van jouw keuze.