1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Wat een weekend!  Ludo, Thibault en Jenny wisten het talent van onze (jonge) paarden in Italië helemaal naar boven te halen en dat werd beloond met mooie resultaten vandien! 

Ludo, Thibault en Jenny trokken afgelopen week naar Italië om er twee weken mee te doen in Gorla Minore. En al meteen in de eerste week van hun Italiaans avontuur, domineert team Philippaerts er de CSIYH.  Met Qnokke De Muze, die het hele weekend zijn uitzonderlijke kwaliteit toont, behaalt Ludo 3/3 overwinningen bij de 7-jarigen. Ook Hannibale de Hus wist het zijne te tonen bij de 6-jarigen en werd dagelijks beloond met een plaats in de top 5.  Dit zijn duidelijk twee paarden om in het oog te houden, en wij kunnen alvast niet wachten om er meer van te zien in de toekomst!

Ook Jenny blijft ons keer op keer verrassen. Op zaterdag vult ze het podium samen met Ludo bij de 7-jarigen verder op en eindigde ze zowel 2e en 5e met Laganixx en Miami Heat. Deze twee nieuwe paarden zijn duidelijk een goede aanwinst voor ons team en een nog betere match met Jenny.

Verder wist ons team heel wat succesvolle foutloze rondes neer te zetten, die dan ook resulteerden in verschillende top-10 plaatsen in de CSIYH. Dat bewijst nog maar eens dat deze paarden bij de top van hun klasse behoren. 

Thibault blonk uit  in de 1,40m proef op zondag en grijpt goud met Crystal Claire. Eerder dat weekend, op zaterdagavond al, veroverde hij de derde plaats in de 1,50m klasse met Obama de la Liniere, waarbij hij zijn opmerkelijke vaardigheden als ruiter in de kijker plaatste.

Intussen reed Anthony een aantal mooie rondes op slechts een steenworp van ons thuis, tijdens de CSI** & CSIYH in Sentower Park. Louise Le Grelle die onze New Life van het Hellehof rijdt, behaalde een tweede plaats in de 1.45m Grote Prijs.

Olivier’s avontuur in Amerika loopt intussen ook af, en hij blikt met vertrouwen terug op de 2e en 3e manche van de Longines Global Champions League, “De Stockholm Hearts hebben een sterke basis voor de rest van het seizoen.”

De referentie van de week is onze eigen gefokte My Prins van Dorperheide die met David Will de LGCT Grand Prix won!

Al deze mooie resultaten konden we natuurlijk alleen maar behalen mede dankzij het harde werk en de inzet van onze top grooms. Dus een grote dank je wel daarvoor! 

 

 

19/04 - 30/04/2023

Gorla Minore CSI3*/ CSIYH Equieffe Equestrian Centre IT

20/04 - 23/04/2023

LGCT Mexico CSI5* Mexico City MX

20/04 - 23/04/2023

Sentower Park CSI**/CSI* & CSIYH Oudsbergen BE

27/04 - 30/04/2023

Sentower Park CSI2* Oudsbergen BE