Nicola & Bisquet Balou C - Stephex Masters  2018
Nicola & Bisquet Balou C - Stephex Masters 2018
1 / 2

Nicola & Bisquet Balou C - Stephex Masters 2018

Bisquet Balou C & Nicola Philippaerts in Rome
2 / 2

Nicola Philippaerts heeft donderdagavond voor de laatste keer zijn hengst Bisquet Balou C opgezadeld. Met een foutloze omloop en een vijfde plaats algemeen in de Léon Melchior CSI5* Open Sires of the World Zangersheide neemt de 13 jarige hengst afscheid van de sport. Bisquet Balou C verhuist naar Frankrijk waar hij zal worden ingezet in de fokkerij.

De 13 jarige Balou de Rouet-zoon uit de merrie Phillipa (Polydor) is gekeurd voor zowel BWP als Selle Francais. Dankzij zijn genetisch bepaalde top achtergrond, die tot ver voorbij de voorouders reikt, zorgt Bisque Balou C voor veelbelovende nakomelingen.

Met als grootvader Baloubet du Rouet, een levende legende en huidig nummer 1 in de WBFSH – ranking, die ook nog eens meervoudig medaillewinnaar was onder Rodrigo Pessoa, kan Bisque bijna niet anders dan goede nakomelingen geven. Balou du Rouet zijn zonen zijn zelf ook zeer succesvol op internationaal niveau. De hengst is  zowat leverancier van vijfsterren winnaars zoals Balloon, Balzac, Balou’s Herb, Baltimore, Baranus en nog veel meer.

“Bisquet Balou C verhuist nu naar Frankijk naar Groupe France Elevage” zegt Ludo Philippaerts. “Daar gaat hij zijn carrière als dekhengst verder zetten. Vanaf volgend jaar zal er overal, ook in België, vers sperma van hem beschikbaar zijn. Hij is een ongelofelijk goed paard maar hij heeft niet alles uit zijn sportieve carrière kunnen halen wat erin zat. Voor de fokkerij gaat hij wel heel veel kunnen betekenen.”