Rookies of the year
Rookies of the year

Rookies of the year

Dinsdag 8 maart werd in een prachtig kader van de Brusselse Docks Dome de derde editie van het Equigala georganiseerd. 2021 was een ongelofelijke grand cru voor de paardensport met een Olympische medaille in teamverband en dubbel Olympisch goud voor Michèle George tijdens de Paralympische Spelen. Maar er werden vorig jaar nog een pak meer medailles gewonnen, onder andere door de jeugdploegen. Anthony en Thibault Philippaerts mochten met hun teamgenoten bij de Juniors en Young Riders mee het podium op.

Ruim 700 mensen tekenden present voor de derde editie van het Equigala. In 2021 werd het gala om de welgekende reden geschrapt en ook in januari van dit jaar kon het gala om dezelfde reden niet plaatsvinden. Maar de ongelofelijke prestaties van 2021 schreeuwden om een extra beloning en erkeninning, vandaar dat het gala nogmaals verplaats werd naar 8 maart. Omdat op 7 maart vrijwel alle coronamaatregelen geschrapt werden werd het een gala zonder maskers maar met enorm veel mooie en vooral blije gezichten.

Sandra Kim opende de avond met haar versie van de Brabançonne waarna Ruben Vangucht en Céline Gollière tal van prominenten en laureaten op het podium mochten verwelkomen. Vlaams minister van sport Ben Weyts, Waals minister van sport Valérie Glatigny, Europees parlementslid Hilde Vautmans, BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive en FEI-voorzitter Ingmar Devos deelden in de loop van de avond trofeeën uit. Net als de voorbije edities genoten de aanwezigen tussen de verschillende delen van een heerlijk diner aan tafel geserveerd.

Op het einde van de avond was iedereen het roerend eens: de derde editie van het Equigala was een succes, terugblikken op de fantastische prestaties deed deugd en heeft zo mogelijk de honger om dit alles in de toekomst proberen te evenaren, en indien mogelijk zelfs nog proberen te verbeteren, alleen maar aangescherpt