Nicola Philippaerts & Chilli Willi  - WEG 2018
Nicola Philippaerts & Chilli Willi - WEG Tryon 2018
Nicola Philippaerts & Chilli Willi - WEG Tryon 2018

Nicola Philippaerts en Chilli Willi zijn uitstekend aan de wereldruiterspelen van Tryon begonnen. De Belgische combinatie bleef, net als Niels Bruynseels (Cas De Liberté Z), foutloos tijdens het jachtparcours. Jos Verlooy (Igor) kreeg een fout op het water. Pieter Devos (Espoir) moesten bij het ter perse gaan nog springen.

Vandaag werd de eerste individuele kwalificatieronde afgewerkt die eveneens meetelt voor de landencompetitie. Nicola Philippaerts en Chilli Willi werkten een perfect jachtparcours af en kunnen terugblikken op een uitstekend debuut op hun eerste wereldruiterspelen. “Chilli Willi sprong écht heel goed vandaag” zegt Nicola “We waren vrij snel. Het is natuurlijk niet zo gemakkelijk want Chilli Willi is van nature vrij traag. Maar hij sprong super! Niels heeft het ook goed gedaan net als Jos. Pieter springt later op de avond. De sfeer in het team is uitstekend. Dit nulresultaat bij aanvang van het kampioenschap is belangrijk voor het vertrouwen van Chilli Willi.”

De voorbije week werd Nord Carolina hard getroffen door tyfoon Florence. “Eigenlijk merken we er hier niets van. De faciliteiten zijn allemaal zeer goed. De bodems en de pistes zijn prima. Alles is tot in de puntjes geregeld. Het valt hier allemaal reuze mee” aldus Nicola.

Op donderdag wordt de eerste ronde van de tweede kwalificatiewedstrijd gereden. Die telt mee voor zowel het individuele resultaat als teamresultaat.  De tien hoogstgeplaatste landenteams komen vrijdag 21 september in actie in de tweede ronde, aangevuld met de individuele ruiters die na donderdag in de top 60 staan.

11/09 - 23/09/2018

World Equestrian Games CSIO*****WEG Tryon US