1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Heb je je ooit afgevraagd wat we onze supersterren geven om in vorm te komen en te blijven? We  hanteren een vast schema en zweren bij twee voedingsmerken. Je merkte het wellicht al, maar we zijn grote fan van Cavalor en Lannoo. Beiden streven naar gezonde en fitte paarden, en ontwikkelen op basis van onderzoek het beste voer en supplementen.

Zowel Cavalor als Lannoo beschikken over uitgebreide kennis van wat goed is voor onze paarden. Ze begrijpen de behoeften van verschillende paarden op verschillende niveaus en helpen ons om voor elk van hen de beste voeding te vinden.

Algemene stalvoeding

Over het algemeen voeren we de paarden 's ochtends, 's middags en 's avonds met 1 of 1,5 schep Lannoo Sport. Dit is ons basisvoer en bevat alle noodzakelijke vitaminen en mineralen. Daarbovenop verwennen we ze graag met een extra toetje 's middags en voegen we wat wortelen toe voor extra smaak en vitaminen. We voeren onze paarden drie keer per dag. Op die manier hoeft hun maag niet te veel voedsel tegelijk te verwerken en blijft hun stofwisseling actief.

Jonge paarden

De jonge paarden worden versterkt met Muscle Plus van Lannoo. Dit voer is gebaseerd op rijstzemelen, goed verteerbaar eiwit en plantaardige oliën en is rijk aan omega-3. Dit voer is zeer geschikt voor de jonge paarden, omdat het hen ondersteunt tijdens hun groei: het helpt bij het ontwikkelen van spieren en maakt ze klaar voor topsport.
 

Alleen het beste voor de besten

Natuurlijk hebben we ook enkele topsporters in het team, die zware competities meelopen. Hun geven we wat extra, aangezien ze hard werken. Daarom voegen we 's ochtends 1,5 schep Lannoo Fibermix en Luzernemix toe aan hun dieet. Dit bestaat uit goed verteerbare vezels en heeft een extreem laag suiker- en zetmeelgehalte. Daarnaast bevat Fibermix de nodige probiotica en lijnzaad ter ondersteuning van de darmgezondheid. 's Avonds voegen we één schepje Lannoo Fibermash toe voor die paarden.

Speciallekes

En dan hebben we nog enkele extra uitzonderingen, zoals onze superster H&M Legend of Love. Merries reageren soms heftig op hormonale schommelingen en kunnen daardoor wat rusteloos zijn. Herkenbaar? We vonden een goede oplossing in het Venus supplement van Cavalor. Legend voelt zich meer ontspannen en is veel meer op haar gemak dankzij dit kruidenextract.

Wist je trouwens dat de maag van een paard 24/7 maagzuur produceert? Omdat reizen en wedstrijden extra stress en daardoor een gevoelige maag kunnen veroorzaken, geven we paarden zoals Katanga van het Dingeshof en H&M Luna van 't Ruytershof Cavalor's geweldige FiberForce Gastro. FiberForce Gastro bevat buffers en kruidenmengsels die zorgen voor een gezonde balans in de maag. Daarnaast zorgt de lange vezel ervoor dat de paarden langer moeten kauwen en meer speeksel produceren.

Last but not least vertrouwen we tijdens het reizen en tijdens de shows op Cavalor Resist + Vit C. Het helpt de paarden om een sterk natuurlijk afweersysteem te behouden en is erg belangrijk wanneer ze in contact komen met andere paarden.

 

Welke voeding en supplementen passen bij jou paard?

Als je op zoek bent naar een goede dagelijkse basis voor je paarden, verwijzen we jullie graag door naar de websites van Lannoo en Cavalor. Hier vind je veel informatie en word je goed begeleid naar de beste opties voor jouw paard. Wist je trouwens dat Cavalor ook een uitstekend assortiment verzorgingsproducten heeft? Neem een kijkje op hun websites.