Familietradities. Niets zo mooi om in ere te houden en door te geven. Elke familie heeft de zijne en voor de familie Philippaerts is één van hun tradities Jumping Indoor Maastricht.

Al sinds de allereerste editie, in 1988, is Ludo van de partij. Een onvergetelijke allereerste deelname die bijna niet had plaatsgevonden. Ludo, toen nog onbekend, stond namelijk op de reservelijst. Daar nam hij geen genoegen mee. Hij moest en zou deelnemen en zoals ze zeggen, de aanhouder wint. Op de ochtend van de wedstrijd kreeg hij het langverwachte telefoontje dat hij deel mocht nemen na de afmelding van een andere ruiter. Hij laadde zijn paarden op en vertrok naar Maastricht waar hij een spectaculair debuut maakte door de openingsproef te winnen. 

Sindsdien is de jumping een traditie waar hij jaarlijks lonkend naar uitkijkt. En eentje die hij ondertussen heeft doorgegeven aan zijn zonen. Verschillende overwinningen door alle familieleden maken JIM extra speciaal. Zo won Nicola in 2016 met H&M Zilverstar T de Grote Prijs en won Olivier deze het jaar erop met H&M Legend of Love. Thibault zegevierde al meer dan eens, waaronder in de CSI 4*, maar ook Anthony behaalde bijvoorbeeld al eens goud en zilver in de Big Tour Final. 

Dit jaar is Olivier van de partij om mee te strijden voor de winsttitel. Nicola zal dit jaar de familietraditie overslaan, hij rijdt mee in Verona. Anthony en Thibeau bevinden zich op winterstage in het Spaanse Oliva om zich volop voor te bereiden op de komende wedstrijden.

 

25/10 - 13/11/2022

AUTUMN MET 2022 CSI2* - CSI3* - CSI3* Centre Equestre Oliva Nova, Valencia, Spain ES

03/11 - 06/11/2022

Jumping Indoor Maastricht 2022 CSI4* MECC, Forum 100, 6229 GV Maastricht NL

03/11 - 06/11/2022

Verona CSI5*-W Viale del Lavoro, 8, 37135 Verona VR, Italië IT