Het is bijna tijd om af te ronden, de laatste strijd wordt bijna gestreden. De voorlaatste stop van de Longines Global Champions Tour en GCL 2021 is een feit. Šamorín is daarvoor de locatie. Nicola en Olivier doen er beiden mee, maar tegelijk trekt Olivier ook naar Oslo. Anthony anderzijds blijft in België en neemt zijn paarden mee naar Lier.

Van 15 tot 17 oktober verwelkomt het X-Bionic Sphere resort de 14e manche van de LGCT en  GCL. Dit is meteen ook de voorlaatste stop van de Tour, want over twee weken vindt in Praag de finale plaats, spanning verzekerd dus! Onze tweeling zal er, samen met Emily Moffit, onder andere strijden voor een vierde plaats voor de London Knights. Nicola is van de partij met Gijs, Moya van de Bisschop en Katanga v/h Dingeshof. Olivier trekt naar Slovakije met Zayado.

Maar tegelijk reist Olivier ook naar Noorwegen voor de Oslo Horse Show die hij niet wil missen. De Oslo Horse Show is het startschot  voor de Longines FEI Jumping World Cup Western Europe League. Hiervoor neemt hij Le Bleu Diamond van ’t Ruytsershof mee.

Anthony rijdt met J’Adore van het Schaeck, Calypso S en Orchidee van Dorperheide mee in het Azelhof in Lier tijdens Woodland International.