H&M Legend of Love - Jumping Mechelen
H&M Legend of Love - Jumping Mechelen

H&M Legend of Love - Jumping Mechelen

Van tweede Kerstdag tot en met 30 december wordt in Mechelen de hoogmis van de Belgische paardensport georganiseerd. Jumping Mechelen is de traditionele afsluiter van een steeds langer wordend seizoen waar indoor en outdoor competities naadloos in elkaar overlopen. Uiteraard is de familie Philippaerts aanwezig in Mechelen. Tweelingbroers Nicola en Olivier nemen deel aan de wereldbekerwedstrijd. Thibault neemt voor het eerst deel aan de GP en Anthony geeft het beste van zichzelf bij de jongeren. Voor elk wat wils, op elk niveau en met de intentie om dit jaar nog één keer te presteren.
 
Het is nog wat vroeg om de balans van 2019 op te maken maar toch kunnen we nu al zeggen dat het geluk dit seizoen niet altijd aan de kant van de familie Philippaerts stond. Nicola Philippaerts liep in aanloop van het EK een schouderblessure op die hem weken aan de kant hield. Beetje bij beetje werkt hij aan de weg terug. “De echte vorm heb ik nog niet te pakken maar dat is normaal na een lange en intensieve revalidatie. Op af en toe een pijnscheut na kan ik normaal mijn sport beoefenen. Of dat genoeg is om in het sterke deelnemersveld van Mechelen te presteren is koffiedik kijken. Mechelen is een wedstrijd die je hoe dan ook nooit wil missen. Een thuiswedstrijd met het publiek heel dichtbij de arena en dat in de eindejaarsfeer: magisch! H&M Chilli Willi gun ik nog even rust. Halfweg januari neem ik hem mee naar Oliva. 2020 is een belangrijk Olympisch jaar. Laat ons langzaam bouwen. Samen met Katanga van het Dingeshof neem ik deel aan de wereldbekermanche.”
 
Olivier Philippaerts presteerde de afgelopen weken aardig al bleven de resultaten uit. “De laatste weken waren er teveel rondjes met vier strafpunten. Dan kan je niet echt tevreden zijn. De paarden springen goed, de inzet én goesting is er maar de resultaten volgen niet. Laat ons zeggen dat ik hoop om vanaf tweede Kerstdag de toch ietwat negatieve spiraal zal proberen om te buigen.  H&M Legend of Love (wereldbeker) , H&M Extra (GP) en Blue Diamond neem ik straks mee naar Mechelen.”    
 

26/12 - 28/12/2019

Emirates Longines CSI*** Al Ain AE

26/12 - 30/12/2019

Jumping Mechelen CSI*****-W Mechelen BE

27/12 - 29/12/2019

Eastern Tour Villeneuve-Loubet w3 CSI** Villeneuve-Loubet FR

28/12 - 31/12/2019

Liverpool International Horse Show CSI**** Liverpool GB