Dat Nicola dit weekend goed zat, dat hadden we natuurlijk gisteren al ervaren. Maar vandaag was er nóg een kampioenschap af te werken, nl. dat van de 7-jarigen. 

Hij startte daarin met de schimmelhengst Krapuul F, een Diamant de Semilly x Goliath Z x Buenaventura xx.

Net als Chilli Willi bleef Nicola foutloos in de kwalificaties op donderdag en vrijdag, en ook vandaag bleef hij zonder fouten in het basisparcours van de finale van de " FEI World Breeding Jumping Championship for horses 7-years of age " over 1.45m.

En er was opnieuw een foutloze rit in de daaropvolgende barrage, helaas niet snel genoeg om ook dit keer op het podium te belanden. 

Wat is er verder speciaal aan het resultaat van Nicola en Krapuul F? 
Vier jaar geleden, in 2013, viel Nicola óók net naast het podium bij deze 7-jarigen met de toen nog onbekende All-in de Vinck. En we weten ondertussen tot waar dié in staat is met zijn ruiter Peder Fredricson.

Dat er toen kwaliteit te vinden was tussen de finalisten van deze proef werd daar ook bewezen door de nummer vijf, Gazelle Ter Elzen, die zich ondertussen bewees onder Kent Farrington.

Niettemin gaan Nicola en Ludo meer dan tevreden zijn over het resultaat van vandaag. 
En over dit fantastisch weekend natuurlijk.

Gisteren reden ze nog ontspannen hun zevenjarigen los in de grote buitenpiste gelegen voor de burelen van Zangersheide. Nicola met zijn schimmel Krapuul F, vandaag op #4, en Pieter Devos met zijn bruine Flash, vandaag goed voor zilver.

Foto vrij van rechten van Hellcrafts.

20/09 - 24/09/2017

FEI WBJCYH & BK Springen 2017 CSN Zangersheide, Lanaken BE