1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Nicola heeft in de nacht van zondag op maandag de GP van de Longines Global Champions Tour in Mexico gewonnen. Samen met zijn paard H&M Luna van't Ruytershof Z bleef hij in een barrage met vijf een tweede keer foutloos en reed hij de snelste tijd. Nicola was maar liefst 3:48 sneller dan Luiz Felipe Cortizo Gonçalves De Azevedo Filho die als tweede eindigde. Voor Nicola is het zijn derde zege in deze hoog aangeschreven competitie.

Na zijn opgave van vorige week in de GP van de Global Champions Tour in Miami was Nicola vastbesloten om het in Mexico beter te doen. Eerder al eindigde hij, samen met Stockholm Hearts teamgenoot Malin Baryard-Johnsson vijfde in de Global Champions League.  Tijdens het basisparcours van de GP bleven Nicola en H&M Luna van’t Ruytershof Z een eerste keer foutloos. Toen hij dat een tweede keer deed tijdens de barrage reageerde het publiek uitzinnig. “Luna heeft fantastisch gesprongen. Dit is niet alleen haar eerste zege ooit in een GP van de Global Champions Tour, dit is ook haar eerste Grand Prix in de LGCT en ze wint die meteen.  Ze heeft mij en iedereen verrast. We kwamen als vierde van de vijf deelnemers aan de beurt in de barrage.  Ik had de andere deelnemers aan het werk gezien en wou het zeker spelen. Luna, die van nature zeer snel is, dacht daar anders over. Ze deed het fantastisch, bleef een tweede keer foutloos en was veel sneller dan de andere paarden. Ze is een geweldig paard, maar eens ze aan een wedstrijd begint verandert dat meteen en is ze gefocust. Luna verdient deze overwinning helemaal.  Mexico City is een van mijn favoriete wedstrijden. De sfeer is hier altijd uitstekend en de toeschouwers zorgen voor een kleurrijk spektakel. Ik heb zo’n vermoeden dat Luna ook van deze wedstrijd houdt”, glimlachte Nicola achteraf. 

Nicola won in Mexico zijn derde GP van de Global Champions Tour ooit. Voor zijn eerste en tweede overwinning moeten we teruggaan naar 2018. In Estoril won hij de GP met H&M Harley v/d Bisschop. Enkele weken later won hij de GP in het Franse Chantilly met H&M Chilli Willi. In september 2022 won hij met H&M Luna van't Ruytershof Z de Belgische titel. In een interview na afloop omschreef Nicola zijn merrie als een paard voor de toekomst. Dat heeft Luna afgelopen nacht bewezen.

Nicola pakte het derde Gouden Ticket voor de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix voor 2024 tijdens de GC Playoffs in november.

 

 

10/04 - 14/04/2024

LGCT Mexico CSI5* MX

11/04 - 14/04/2024

Compiegne CSI3* FR

11/04 - 14/04/2024

Peelbergen CSI2* NL