1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

Landelijke Gilde afdeling Gruitrode organiseerde op Pinksterzondag een open boerderijendag in en rond onze stallen. De bezoekers kregen een blik achter de schermen, konden een babbeltje slaan met de familie en zo kennis maken met het project ‘We Live Horses’. Ruim 6000 mensen zakten af naar ons domein.


De zon was afgelopen zondag op de afspraak en die lokte nogal wat nieuwsgierigen naar de open boerderijendag. “We kunnen spreken van een gigantisch succes waaraan ruim 6000 mensen hebben deelgenomen”, zegt Marco Goossens, voorzitter van de Landelijke Gilde afdeling Gruitrode en schepen van landbouw van Meeuwen-Gruitrode. “Om 11.00 u stapten de eerste mensen het domein op waar ze onder andere konden genieten van streekproducten, demonstraties bijwonen en kennismaken met de familie Philippaerts. Tijdens de rondleiding in de stallen werd uitleg gegeven hoe Olivier, Nicola, Thibault en Anthony zich voorbereiden op een wedstrijd. Uiteraard zagen we ook enkele paarden in de stallen en mochten de bezoekers een kijkje nemen in de gigantische trucks waarmee de familie zich naar een wedstrijd verplaatst. Op het domein waren er onder andere demonstraties van schapendrijven, werden er landbouwmachines tentoongesteld, een imker toonde hoe hij heerlijke honing maakte en een hoefsmid plaatste nieuwe hoefijzers. De plaatselijke LRV afdeling verzorgde nog enkele demonstraties.”
 
Ook wij waren best onder de indruk van de organisatie en van het aantal bezoekers. “Alles was tot in het kleinste detail geregeld en de dag is vlekkeloos verlopen” blikt Ludo Philippaerts terug. “Toen ik destijds toestemde om de boerderijendag bij ons te organiseren had ik totaal geen idee hoeveel volk daarop zou afkomen. Ik had een paar honderd mensen verwacht. Dat liep even anders. Vanaf 11.00 u in de ochtend tot na 18.00 u was het een komen en gaan van mensen die bij ons even een kijkje kwamen nemen. Wij zijn een familiebedrijf die toevallig aan topsport doen. Maar geloof me, wij wonen, werken en leven zoals eender welke familie. Het besef dat we dagelijks hard moeten werken en trainen en onze paarden de beste verzorging moeten geven is de kracht van onze familie. De liefde voor het paard is hier bijzonder groot. Op dinsdag bezochten zo’n tweehonderd leerlingen van de basisscholen uit Meeuwen-Gruitrode het domein. Op donderdag passeerden er nog eens tweehonderd kleuters. Ik ben blij dat wij aan de boerderijendag hebben kunnen meewerken en dat we onze liefde voor de paarden hebben kunnen tonen en delen met de enthousiaste bezoekers.”