1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

De tweede dag van Jumping Mechelen kende een succesvol einde voor Thibault en zijn oudere broer Nicola. Thibault won met Obama de la Liniere de CSI5* Léon Melchior. Nicola won met  Derby de Riverland de CSI5* BMW Masters. 

Jumping Mechelen is en blijft speciaal voor elke Belgische ruiter. Dat is niet anders voor de familie. In 1991 won Ludo met Fidelgo de wereldbekermanche in  Mechelen. In 2008 deed hij dat met Winningmood nog eens over. Net die beelden vroeg  Thibault dinsdagnamiddag op bij de Press & Media officer van de familie. “Ik heb  die beelden gisterenavond voor de wedstrijd bekeken. Het was fantastisch om mijn papa te zien winnen. Ergens hebben ze me toch wel geïnspireerd”, lacht Thibault. “Toen ik met Obama won was het ongelofelijk. Ik ken de sfeer in Mechelen, maar als je daar zelf staat en wint dan  beleef je dat toch helemaal anders. Alsof je in een roes zit waar je nooit wil uitkomen. Het is een droom om in de grote piste in Mechelen te kunnen winnen. Gisteren is me dat gelukt. Het was mijn eerste zege ooit in een vijfsterrenwedstrijd. In Mechelen nog wel! Mooier kan het niet. Ik wil Joris De  Brabander en Jeroen Lissens bedanken dat ik met zo’n mooie, grote, krachtige hengst mag werken. Jumping Mechelen is voor onze familie enorm belangrijk. De voorbije weken heb ik met mijn twee paarden toegewerkt naar de laatste week van het jaar.” 

Later op de avond nam Nicola deel aan de BMW Masters. Hij volgde het goede voorbeeld van zijn jongere broer Thibault. “Wat een avond was me dit”, glundert Nicola daags nadien. “Deze proef stond al een tijdje op mijn bucketlist. Ik ben enorm trots  dat ik die nu mag afvinken. Een proef rijden in Mechelen is altijd iets speciaal. Bij elke sprong lijkt het  erop dat het publiek je vooruit stuwt. Winnen in Mechelen is met geen pen te beschrijven. De ontlading  bij het publiek is wondermooi. Overal ben je omgeven door uitzinnige fans. Seconden later denk je pas  aan wat je zelf met je paard gepresteerd hebt. Magisch! Derby de Riverland sprong dat ook  uitstekend. Vorig jaar won Thibault met hem het EK. Twee maanden geleden heb ik hem  overgenomen.” 

De stem van vader Ludo zat donderdagochtend net iets dieper als anders. Dit was misschien de mooiste dag ooit in Mechelen”, zei Ludo. “Twee van onze vier zonen hebben woensdagavond Mechelen op zijn kop gezet. En ik ben helemaal meegegaan in het moment. Ik kan je zeggen dat ik voor 500% genoten heb. Wat een moment. Wat een vreugde. Wat  een sfeer.”

 

 

26/12 - 30/12/2023

Mechelen CSI5* Nekkerhal - Mechelen BE