Nicola and H&M Harley vd Bisschop - Jumping Mechelen 2017
Nicola and H&M Harley vd Bisschop - Jumping Mechelen 2017
Nicola and H&M Harley vd Bisschop - Jumping Mechelen 2017

Na één van de meest intense seizoenen voor de Philippaertsen komen Nicola, Olivier, Thibault en Anthony thuis in Mechelen waar ze vanaf vandaag tot en met zondag deelnemen aan Jumping Mechelen. Tweelingbroers Olivier en Nicola nemen zondag deel aan de Wereldbekerwedstrijd. Thibault zet zijn eerste passen op vijfsterrenniveau en ook Anthony kijkt uit naar zijn topwedstrijden.

2018 loste tot dusver alle verwachtingen in. Olivier Philippaerts nam in april deel aan de wereldbekerfinale in Parijs en maakte, oa samen met broer Nicola, deel uit van de London Knights die de Longines Global Champions League domineerden. Nicola Philippaerts won van zijn kant twee wedstrijden van de Longines Global Champions Tour evenals de Nations Cup. Youngsters Thibault en Anthony maakten enorme progressie en wonnen tal van belangrijke wedstrijden.

Behalve Meeuwen-Gruitrode, vanaf 2019 spreken we over Oudsbergen, is Mechelen toch wel een beetje de tweede thuis van de familie Philippaerts. Vader Ludo Philippaerts won twee keer Jumping Mechelen. Ooit willen ook zijn kinderen ervaren wat het is om voor eigen volk de wereldbekerwedstrijd te winnen.

“Het lijkt me fantastisch om deze Wereldbekerwedstrijd in Mechelen op een dag te winnen. Het staat alvast op mijn bucketlist” zegt Nicola Philippaerts. “Of het dit jaar zal zijn valt af te wachten. Het was een lang, mooi, zwaar en intens jaar voor mij en mijn paard H&M Chilli Willi. Nog één keer laden we ons met plezier op om nadien even wat gas terug te nemen.”

Olivier Philippaerts staat na negen wereldbekermanches netjes in de top 10. “Ik heb nog 7 punten nodig om zekerheid te hebben over de finale. Dat is dan ook mijn eerste doel in Mechelen: mij kwalificeren voor de wereldbekerfinale die begin april in Göteborg georganiseerd wordt. Daarnaast wil ik uiteraard zo hoog mogelijk eindigen in Mechelen. Die kers op de taart is altijd welkom zodat ik nadien met een goed gevoel kan terugblikken op het voorbije jaar.”

26/12 - 30/12/2018

Longines World Cup CSI***** Mechelen BE

28/12 - 31/12/2018

Liverpool Horse Show CSI**** Liverpool GB