Morgen start Nicola met de eerste wedstrijd in zijn Amerikaans/Canadese campagne, het CSI3* " Tryon Fall IV " in North-Carolina.

Dat wordt dan een 1.50m, met daarin H&M Harley v/d Bisschop en Aikido Z.

Tijdsverschil met ónze contreien: minus 6 uren.

De internationale competitie ging daar vandaag van start met een 1.40m, en wie vonden we daar terug? Een ex - jumper van Dorperheide, de 8-jarige merrie Jiva ( v/h Broekend ), door stal Philippaerts in 2016 verkocht aan Beezie Madden. Foutloze omloop, snelle barragetijd, maar hierin helaas een fout.

Thibault en Anthony vertegenwoordigen stal Philippaerts dit weekend in het Sentower Park, waar het 2de deel van het CSI2* " Indoor Tour " wordt gehouden.

Thibault doet daar een beroep op D Cancarra A.C., Vanessa des Hayettes, Isoline van Dorperheide en Crescenda Z, de 7-jarige Chippendale Z x Papillon Rouge merrie.

Anthony zadelt H&M Challenge v/d Begijnakker Z, Goofy v/h Laerhof en Happy Feet Max.

Thibault nam in de maand augustus in Gothenburg deel aan de " Lövsta Future Challenge ", de competitie voor de U25 ruiters, met de hengst D Cancarra A.C.

Op donderdag 5de in een 1.45m, zaterdag opnieuw 5de in een teamspringen ( samen met Rachel Steffen ) over 2 rondes op 1.45m, en 9de in de afsluiter: de GP over 1.50m.

Afgelopen zondag liep het minder goed in de Grand Prix over 1.45m met deze combinatie: 9 strafpunten.

Maar komende zondag is er een herkansing in dezelfde piste over dezelfde hoogte.

Foto van Mulyar Stas.

11/10 - 15/10/2017

Tryon Fall IV CSI*** Tryon US

11/10 - 14/10/2017

Tryon Fall IV CSI*** Tryon US