Nicola reed vanavond zijn eerste proef in het CSI3* van Tryon, de " Fall VI ". 
Hij sprong deze " Power & Speed " over 1.40m foutloos met Aikido Z, zonder voor de prijzen te gaan. Wij zien hem daar nog t/m zaterdag as. aan het werk.

En inderdaad, Olivier gaat het eens proberen in het Sentower Park. Hij doet een beroep op Ikker en Isoline van Dorperheide om te kijken hoe het met zijn revalidatie is gesteld, en dit CSI2* kort aan de deur is daar natuurlijk uitermate geschikt voor.

Olivier hoopt, en natuurlijk met ons allemaal samen, dat dit goed gaat aflopen, want hij heeft immers zijn zinnen gezet op het CSI5* - W in Lyon. Deze " Equita " gaat daar door van vrijdag 3 t/m zondag 5 november.

Update:

Olivier besliste vanmiddag dan toch zijn deelname aan Lyon af te zeggen. Het springen in de proeven in het Sentower Park laten toch voelen dat het beter zou zijn eerst nog wat kleinere concoursen te gaan rijden. Hij mist naar eigen zeggen nog wat kracht en souplesse om het GP-circuit aan te vatten.


Nochthans wordt alles in het werk gesteld om Olivier in orde te krijgen voor het winterseizoen.

Thibault & Anthony gaan 3 achtereenvolgende weken rijden in de " Costa del Sol Atumn Cup " in het Spaanse Mijas. Ze hebben geen jonge paarden mee, maar gaan vanaf morgen aan de slag met:

- voor Thibault: H&M Zilverstar T, Ustina Sitte, D Cancarra A.C., Cataleya 3, Jaimi van Dorperheide en Crescenda Z.

- voor Anthony: Goofy v/h Laerhof, Willhelm, Certain v/d Begijnakker, Happy Feet Max, Anaëlla de Loyou en Edita, een 8-jarige KWPN-merrie, Ukato x Clinton x Nimmerdor.

Verder dit najaar staat nóg een en ander op het programma. 

Nicola gaat volgende week naar Lexington, en de week daarop naar Toronto voor twee wereldbekerwedstrijden op het Amerikaanse continent.

Wanneer Nicola in Canada springt, zou Olivier deelnemen aan de " Jumping Indoor Maastricht ", maar dat is dus niet zeker.

Daarna zouden ze beiden aan de slag gaan in de " Stuttgart German Masters ", maar dat wordt dus mogelijk alleen Nicola.

25/10 - 28/10/2017

Tryon Fall VI CSI*** Tryon US

26/10 - 29/10/2017

Sentower Park CSI** Opglabbeek BE