Op tweede Kerstdag start Jumping Mechelen, de jaarlijkse hoogmis van de Belgische paardensport. Olivier en Nicola Philippaerts nemen deel bij de senioren en willen deze week nog één keer alles uit de kast halen. Thibault en Anthony Philippaerts nemen deel bij de junioren. Ludo Philippaerts haalt voor de gelegenheid zijn ruiterplunje en tok nog eens van onder het stof en neemt vanavond deel aan de Belgian Star Masters.
 
Vanaf vandaag tot en met zaterdag wordt Jumping Mechelen georganiseerd met als hoogtepunt de wereldbekermanche op zaterdag. Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) en Nicola Philippaerts (H&M Harley van de Bisschop) kijken er naar uit om het jaar voor eigen publiek af te sluiten.
 
“Ik kijk enorm uit naar Jumping Mechelen” zegt Olivier Philippaerts.“Mijn paarden hebben de laatste weken zeer goed gesprongen. Het jammere is dat die goede vorm zich nog niet geuit heeft in een overwinning. Laat ons hopen dat het hoogtepunt in Mechelen komt. Ik heb de afgelopen weken hard getraind en gerevalideerd. Wat dat laatste betreft gaat het elke dag beter en beter. Ik heb steeds minder last van mijn schouder.”

 
“H&M Harley van de Bisschop heeft de goede vorm te pakken en dat is zeer belangrijk met het oog op de wereldbekerwedstrijd van zaterdag” zegt Nicola Philippaerts“De beste ruiters zakken met hun beste paarden af naar Mechelen. Voor ons is dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Net zoals ik dat altijd doe wil ik overal mijn best doen, met dat verschil dat we in Mechelen altijd nog een tandje kunnen en willen bijsteken.”
 
Ludo Philippaerts won de wereldbekermanche in Mechelen twee keer. De eerste keer in 1991 met Fidelgo. De tweede keer in 2008 met Winningmood v/d Arenberg. “De band die ik met Jumping Mechelen heb is zeer bijzonder. Het publiek is er fantastisch en draagt je op handen. Dat mocht ik ondervinden bij mijn twee zeges maar ook bij mijn afscheid. Vanavond neem ik deel aan de Belgian Star Masters. Vanwege mijn drukke agenda heb ik heel weinig kunnen trainen. Ik vind het een mooi initiatief, vandaar dat ik ook absoluut wil deelnemen. Vanaf morgen tot en met zaterdag wordt het bijzonder druk. Ik heb 4 ruiters, 4 zonen, die ik allemaal zo goed mogelijk wil bijstaan en coachen.”

26/12 - 30/12/2017

Jumping Mechelen CSI***** - W Mechelen BE