Anthony - Ludo - Nicola - Thibault - Olivier
Anthony - Ludo - Nicola - Thibault - Olivier
1 / 4

Anthony - Ludo - Nicola - Thibault - Olivier

2 / 4
Vlaams minister van landbouw Hilde Crevits en Ludo Philippaerts
Vlaams minister van landbouw Hilde Crevits en Ludo Philippaerts
3 / 4

Vlaams minister van landbouw Hilde Crevits en Ludo Philippaerts

4 / 4

De familie Philippaerts zal deze week vijf springruiters afvaardigen naar Knokke Hippique. Behalve Nicola, Olivier, Thibault en Anthony neemt ook Ludo Philippaerts deel aan enkele wedstrijden. Meer nog: in de wedstrijd van de zevenjarigen nemen alle vijf de Philippaertsen voor het eerst het tegen elkaar op.

Maandag bracht Vlaams minister van landbouw Hilde Crevits een werkbezoek aan de familie Philippaerts. Haar collega Vlaams parlementslid en burgervader van Oudsbergen Lode Ceyssens nam hiervoor het initiatief. De minister vertelde onder andere dat PaardenpPunt Vlaanderen in de toekomst kan rekenen op een subsidie van 325.000 euro. Nadien volgde een rondleiding in de stallen, verwende de minister enkele paarden met een overheerlijke wortel en luisterde ze geboeid naar de vakkundige uitleg van Carmen Cremers. Jaak Vermeulen en zijn zonen vertelden vol trots over Katanga v/h Dingeshof, het paard dat enkele honderden meters verderop gefokt werd en waarmee Nicola Philippaerts afgelopen weekend een dubbele foutloze ronde reed in de landenprijs van Sopot. Het bezoek werd afgerond met het opstellen van een hindernis die vervolgens vlotjes genomen werd door Thibault Philippaerts. Behalve zeer enthousiast was de minister ook onder de indruk over de infrastructuur en sprak ze vol bewondering over het veel werk dat schuilgaat achter een springprestatie.

Tijdens het voorbije weekend nam Olivier Philippaerts deel aan de Longines Global Champions Tour in Stockholm. Met een zesde plaats was de tweede ronde net iets minder. In de stand staan de London Knights op een voorlopig vierde plaats. Enig minpuntje aan de verplaatsing naar Stockholm is een blessure aan de rechterknie waardoor Olivier maandag even op krukken moest lopen. Rusten is voorlopig het beste medicijn. Donderdag weten we of Olivier al dan niet kan deelnemen aan de Knokke Hippique.

Nicola Philippaerts nam dit weekend deel aan de landenprijs in het Poolse Sopot. Samen met Katanga v/h Dingeshof reed hij een dubbele foutloze ronde en had hij een flink aandeel in de tweede plaats van de Belgische ploeg. “Als je de resultaten van de laatste zes maanden erbij neemt dan ga je zien dat Katanga ofwel nul ofwel vier springt. Ze is echt heel goed aan het springen. Zondag heeft ze opnieuw bewezen dat ze met die dubbele foutloze ronde toch wel een vaste waarde in de ploeg is. Om een landenprijs te rijden heb je een speciaal paard nodig, en dat is Katanga wel. In Saint-Tropez was er een pechfout, maar was ze toch ook tweede in de kwalificatie. Ze heeft de goede vorm beet en ik hoop dat ze die nog een tijdje kan blijven aanhouden.”

De volgende opdracht voor de familie Philippaerts wacht hen in Knokke waar de Knokke Hippique wordt georganiseerd. Voor het eerst zullen alle vier de zonen én vader Ludo Philippaerts deelnemen aan hetzelfde concours. “Bij de zevenjarigen gaan we het tegen elkaar opnemen, en ga ik proberen te winnen. Ik heb hard getraind en ben er klaar voor”, zegt een zeer gretige Ludo Philippaerts. De pater familias meent er elke letter van. “Ik kijk er echt naar uit want dit wordt mijn eerste wedstrijd in België sinds mijn terugkeer in de sport. Uiteraard ga ik de kinderen helpen wanneer zij de GP’s rijden, maar de focus ligt toch ook op mezelf. Het gaat heel plezant worden.”

Nicola Philippaerts glimlacht breed wanneer hij zijn vader aanhoort. “We zullen wel zien wie het snelste is. Wanneer de ene op kop staat zal de andere toch wel proberen om hem te verslaan. Zo’n beetje gezonde concurrentie binnen de familie, daar is niets mis mee. Ik kijk er vooral naar uit om met iedereen samen te kunnen rijden. Dat wordt een mooi en tegelijk spannend familiemoment.”

23/06 - 27/06/2021

Knokke Hippique Summer Circuit w1 CSI***** Knokke-Heist BE

23/06 - 27/06/2021

Riviera Summer Tour w2 CSI** San Giovanni in Marignano IT

23/06 - 27/06/2021

Gorla Minore Youth Series CSIO Gorla Minore IT

23/06 - 27/06/2021

Traverse City Spring Horse Show III CSI*** Williamsburg, MI US

24/06 - 27/06/2021

Maxima Park CSIO* Moskou RU

24/06 - 27/06/2021

Al Shira’aa Le Lame International Show Jumping Championship w2 CSI* Montefalco IT

24/06 - 27/06/2021

Bonheiden CSI** Bonheiden BE

25/06 - 27/06/2021

Santander CSI** Santander ES

25/06 - 27/06/2021

LGCT Paris CSI***** Parijs FR