1 / 3
2 / 3
3 / 3

We hoeven niemand uit te leggen waarom het belangrijk is om een tok te dragen tijdens het rijden. Als het gaat om veiligheid in de wereld van paardensport, is er voor ons, net als voor vele andere professionele ruiters, één merk dat eruit springt: KASK. Maar waarom?

We kiezen onze partners zorgvuldig, niet alleen als het gaat om de zorg en bescherming van onze paarden, maar ook als het gaat om onze eigen veiligheid. Onze langdurige relatie met KASK is daarom ook niet zomaar het gevolg van het feit dat ze een fijn team hebben of omdat ze mooie caps maken. 

“Onze samenwerking mat KASK dateert al van heel wat jaren geleden. We waren toen een van de eerste ambassadeurs van KASK. Op dit moment ben ik helemaal weg van de Dogma Carbon Mat, omdat deze niet alleen uitzonderlijke veiligheid biedt, maar ook perfect past bij mijn stijl en licht aanvoelt," legt Nicola uit. “Ruiters nemen eigenlijk dagelijks risico’s. KASK blijft steeds innoveren en ontwikkelt altijd modellen met de nieuwste veiligheidstechnieken. Zo kunnen we toch al een van de risico’s verminderen.”

Een ander interessant voordeel van KASK is de mogelijkheid om je eigen helm te personaliseren. Ruiters werken vaak samen met verschillende partners of nemen deel aan verschillende teams, zoals de Nations Cup of de Longines Global Champions League. Je kunt je eigen ontwerp en kleur kiezen, en zelfs je eigen logo of teken toevoegen waar je maar wilt.

Hoewel het belang van het dragen van een tok algemeen bekend is, en iedereen dit op jumping ook zeker doet, is het voor velen echter een uitdaging om deze gewoonte ook thuis aan te houden. "Voordat ik overstapte op KASK, had ik aan het eind van de dag hoofdpijn als ik een hele dag mijn tok had opgehad" zegt Thibault. "Maar die dagen zijn lang voorbij sinds ik KASK gebruik. Ik ben fan vanaf het moment dat ik ze probeerde.”

"Ons hele gezin is een trotse ambassadeur van dit merk," vervolgt Nicola. "We zijn zo tevreden van KASK dat we zelfs hun skihelmen dragen tijdens onze wintersportvakanties," vult Thibault aan.

De band tussen ons team en KASK gaat dus veel verder dan alleen veiligheid en stijl; het is een partnerschap gebouwd op vertrouwen, innovatie en een gedeelde toewijding aan de sport.