1 / 5
2 / 5
3 / 5
4 / 5
5 / 5

 

2024, een veelbelovend jaar dat wij met open armen en vol passie tegemoet treden. Terwijl we samen vooruitkijken naar wat de komende maanden in petto hebben, kunnen we niet anders dan even stilstaan bij de onvergetelijke momenten die 2023 ons heeft gebracht. Het afgelopen jaar was er een van groei, van triomf, en natuurlijk ook heel wat bijhorende lessen.

2023 kende meerdere hoogtepunten voor Nicola, maar de Grote Prijs winnen in La Baule staat uiteraard op één. Nicola’s grootste doel voor 2024? “De Olympische Spelen mogen meedoen in Parijs met Katanga natuurlijk.”, vertelt Nicola vastberaden. “Verder verzamelden we al wat punten voor de Wereldbeker, dus hopelijk geraken we in de finale.” Gelukkig kunnen we ook dit rekenen op een aantal fantastische partners. “Zo ben ik erg blij met KASK, veiligheid in deze sport is erg belangrijk en met KASK ben ik gerust.”

We kijken natuurlijk ook uit naar een nieuw seizoen van de Longines Global Champions League. “Ook in 2024 vormen we, dankzij H&M We Live Horses, weer een fantastisch team en streven we opnieuw naar die top drie.” vult Olivier aan. “De Longines Global Champions Tour zelf bracht me vorig jaar alvast heel wat mooie herinneringen. Zeker de zilveren medaille winnen in de Grote Prijs van Londen winnen met H&M Miro was magisch.”

Vooral Thibault genoot van een fantastisch jaar. Toen hij al dacht dat het niet veel beter meer kon na zijn overwinning in de U25 GP in Aken en zijn tweede plaats tussen wereldkampioen Henrick von Eckermann en Olympisch kampioen Ben Maher in de wereldbeker kwalificatie van Madrid, deed hij er nog een schepje bovenop tijdens Jumping Mechelen. “Al van kleins af aan kijk ik elk jaar opnieuw enorm uit naar Jumping Mechelen. Mijn twee paarden sprongen erg goed, plaatsten zich in zowat elke proef, behalve dan voor de wereldbeker, en daarbovenop won ik mijn eerste 5-sterrenwedstrijd." In 2024 wil ik ook mijn jonge paarden meer ervaring laten opdoen, en ze gezond en gelukkig houden. Ik start naar jaarlijkse gewoonte in Oliva als voorbereiding op een nieuw, uitdagend seizoen.” 

Ook Anthony start zijn jaar in Oliva en heeft mooie doelen gesteld. “Dit jaar wil ik vooral mezelf verbeteren als ruiter, en ook mijn paarden naar een hoger niveau tillen, samen met Emile Hendrix.” Net als Thibault is Oliva voor hem de basis om van daaruit een gedetailleerde planning voor de rest van het jaar op te stellen. “Ik heb een aantal wedstrijden in mijn hoofd waar ik naartoe wil werken, afgestemd op zowel mezelf als mijn paarden. Gelukkig kan ik al deze stappen zetten dankzij de ondersteuning van fantastische partners die ons voorzien van het juiste materiaal. Onze paarden presteren goed en dragen dan ook het beste leder op de markt, dankzij CWD.”

“Het belangrijkste aan al de wedstrijden waaraan we meedoen is het harde werk dat we ook voorafgaand aan wedstrijden afleveren. Vergeet niet dat er achter al onze prestaties steeds een heel team van grooms, thuisruiters, dierenartsen en nog zoveel meer fantastische mensen staan die dit allemaal mogelijk maken”, wil Thibault toch nog graag toevoegen.

En een vader, tja die kan niet trotser zijn dan Ludo op dit moment. “Het allermooiste moment van 2023 is dag 1 van Jumping Mechelen.” glundert Ludo nog na. Wat kan een man dan nog meer hopen voor 2024? “Dat alle ruiters en paarden gezond blijven. Natuurlijk, de Olympische Spelen komen eraan, en het zou fantastisch zijn om Nicola en Olivier daar samen te zien, maar er kan nog zoveel gebeuren. Dat blijft altijd een vraagteken.” Voor zichzelf hoopt hij niet op hoog niveau, “Ik wil me vooral amuseren”.