Nicola and H&M Harley vd Bisschop in Calgary
Nicola Philippaerts and H&M Harley vd Bisschop in Calgary - Spruce Meadows 2018
Nicola Philippaerts and H&M Harley vd Bisschop in Calgary - Spruce Meadows 2018

Nicola Philippaerts en H&M Harley v/d Bisschop zijn zondagavond op de vijfde plaats geëindigd in de GP Spruce Meadows. In de eerste ronde tikte Philippaerts halfweg één balk uit de lepels. In een bijzonder zware tweede ronde bleef de Limburger foutloos. De eindzege ging naar de Egyptenaar Sameh El Dahan (Suma’s Zorro) die in de barrage Nederlander Maikel Van De Vleuten (Verdi TN) versloeg.


In Europa is Aken het mekka van de paardensport. Over de plas is dat Spruce Meadows. De deelnemers werken hun wedstrijd af op een immense graspiste met daarop indrukwekkende brede hindernissen tot 1m70. Nicola Philippaerts en H&M Harley v/d Bisschop begonnen uitstekend aan het moeilijke basisparcours tot halfweg een balk uit de lepels viel. 7 foutloze combinaties aangevuld met 5 combinaties mochten naar de tweede ronde. Daarbij ook Nicola Philippaerts die als eerste ruiter in de tweede ronde aantrad. De Limburger zette meteen de toon, bleef foutloos en net onder de tijdslimiet van 67 sec. Een sterke prestatie van Nicola Philippaerts en H&M Harley v/d Bisschop.
 
“H&M Harley v/d Bisschop sprong echt goed” begint Nicola Philippaerts zijn analyse. “De balk die in de eerste rond viel was een beetje mijn fout. Ik kwam net iets te dicht omdat ik dacht aan mijn vijf galoppassen voor de dubbele rechtse. De tweede ronde heeft hij alles gegeven. Samen behalen we een mooi resultaat. Er zat misschien iets meer in maar het was een ongelofelijke zware wedstrijd. Ik ben écht tevreden over onze prestatie. Dit geeft vertrouwen voor de wereldruiterspelen van Tryon. Maar eerst is er nog het BK.”
 
Winst in de GP van Spruce Meadows werd beslist in een barrage met twee. Dat hadden er drie kunnen zijn maar Beezie Madden was net een zucht te traag en kreeg één strafpunt voor tijdoverschrijding. Van Der Vleuten moest als eerste het immense stadion binnen. De Nederlander bleef een derde keer foutloos. Dan was het de beurt aan de El Dahan. De Egyptenaar lukte eveneens een derde foutloze ronde en was bovendien 0.77 sec sneller dan Van Der Vleuten. Een knappe prestatie die hem naast de roem ook nog eens 1 miljoen dollar oplevert. 
 
Nicola Philippaerts keert morgen terug naar België om zich vanaf woensdag te focussen op het BK Jumping.

04/09 - 09/09/2018

Hits CSI***** Saugerties US

05/09 - 09/09/2018

Spruce Meadows Masters CSIO***** Calgary CA

06/09 - 09/09/2018

Paderborn Challenge CSI*** Paderborn DE

06/09 - 09/09/2018

Sentower Park CSIOJ Opglabbeek BE

06/09 - 09/09/2018

Azelhof CSI*** Lier BE

07/09 - 09/09/2018

Longines Global Champions Tour CSI***** Rome IT