Nicola Philippaerts is woensdagnamiddag tijdens een trainingsrit met een jong paard ten val gekomen. De 26 jarige Philippaerts liep daarbij een schouderblessure op. Gisterenavond ging Nicola Philippaerts in het ZOL in Genk onder het mes. Na een rustperiode van 6 weken mag hij beginnen revalideren. Nicola Philippaerts zal enkele maanden out zijn. 

Woensdagnamiddag traint Nicola Philippaerts een vijfjarig paard. Een trainingsritje zoals een andere tot het mis gaat en de Limburger ten val komt. De hulpdiensten zijn snel ter plaatse en brengen Nicola Philippaerts naar het Ziekenhuis Oost-Limburg waar hij enkele uren later een operatie aan de linkerschouder zal ondergaan.  “Het is heel snel gegaan en moeilijk te omschrijven hoe het precies gebeurde” zegt Nicola Philippaerts“Ik voelde meteen dat het niet goed zat en had veel pijn. Na de nodige onderzoeken in het ziekenhuis werd besloten om geen tijd te verliezen en onmiddellijk te opereren. De operatie is goed verlopen maar ik heb nog veel pijn. Ik heb deze ochtend de dokter gesproken. Die vertelde mij dat ik 6 weken moet rusten waarna ik kan beginnen revalideren. Dat is een klap, maar het had erger kunnen zijn.  Ik wil de dokter en zijn team danken voor alle goede zorgen. Het komt er nu op aan om de nodige rust te nemen en dan opnieuw toe te werken naar het indoorseizoen.” 

Na een goed jaar met uitstekende prestaties van H&M Chilli Willi was alles aanwezig om van 2019 een topjaar te maken. Begin maart eindigde Nicola Philippaerts met zijn elfjarige hengst tweede in de openingswedstrijd van de Longines Global Tour in Doha. Met het oog op het Europees kampioenschap in Rotterdam gaf Nicola Philippaerts Chilli Willi de nodige rust om zo op het juiste moment te pieken. Met succes want half juli eindigde de combinatie derde in de Global Tour in het Franse Chantilly. Kort na de wedstrijd werd duidelijk dat H&M Chilli Willi een blessure had opgelopen en moest passen voor het EK. Na zijn val van gisteren staat ook Nicola Philippaerts enkele maanden aan de kant. 

Met de nodige rust en revalidatie zullen Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi sterker terugkomen.