Nicola & H&M Harley v/d Bisschop - GP LGCT Cascais
1 / 4
Nicola & H&M Harley v/d Bisschop - GP LGCT Cascais
Nicola & H&M Harley v/d Bisschop - Prize giving LGCT Cascais
2 / 4
Nicola & H&M Harley v/d Bisschop - Prize giving LGCT Cascais
Nicola & H&M Harley v/d Bisschop - Prize giving LGCT Cascais
3 / 4
Nicola & H&M Harley v/d Bisschop - Prize giving LGCT Cascais
4 / 4

Nicola Philippaerts en H&M Harley v/d Bisschop hebben zaterdagavond de achtste manche van de Longines Global Champions Tour gewonnen. In een barrage met 8 was Nicola Philippaerts bijna anderhalve seconde sneller dan zijn landgenoot Gregory Wathelet die met Mjt Nevados S als tweede eindigde. De Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar eindigde met Rokfeller de Pleville Bois Margot op de derde plaats.
 
De Longines Global Champions Tour streek dit weekend neer in Cascais, in de buurt van Estoril. Onder een heldere hemel, een wassende maan op de achtergrond en een stevige bries begonnen 8 combinaties aan hun barrage. Gregory Wathelet reed als vijfde zijn barrage en zette de snelste tijd neer. Nicola Philippaerts kwam meteen na Wathelet als zesde aan de beurt en verbeterde ruimschoots zijn tijd. De twee combinaties die na Philippaerts van start gingen konden de tijd van de Belg niet meer verbeteren.
 
Begin mei grepen Nicola Philippaerts en H&M Harley v/d Bisschop in Madrid nipt naast de zege en eindigden ze als tweede. Gisteren deed de Limburger één plaatsje beter en won hij zijn eerste wedstrijd ooit in de Longines Global Champions Tour. Dankzij deze zege is Nicola Philippaerts ook zeker van de finale die half december in Praag georganiseerd wordt.
 
“Fantastisch dat wij hier de zege pakken” glunderde Nicola Philippaerts na afloop van de podiumceremonie. “In Madrid waren we er met de tweede plaats heel dicht bij. Nu is het raak en winnen we deze manche. Geweldig. Ik was iets eerder dan gewoonlijk naar de piste gegaan om Gregory Wathelet aan het werk te zien. Hij is altijd zeer snel en ook gisteren reed hij om te winnen. Veel tijd om te analyseren had ik niet maar ik ben er toch in geslaagd om ergens één galoppas minder te rijden waardoor ik hem heb kunnen verslaan. Harley kreeg na de wedstrijd in Hamburg rust. Die heeft hem klaarblijkelijk deugd gedaan. Ik hoop dat hij deze vorm nog een tijdje kan vasthouden. De volgende wedstrijd die we samen rijden is Knokke. Dankzij deze zege ben ik nu al zeker van de eindstrijd in Praag. Een hele eer want in de grote finale mogen slechts 16 combinaties deelnemen.”
 
In de tussenstand na 8 wedstrijden van de Longines Global Champions Tour is Nicola Philippaerts opgeschoven naar de 4e plaats. De Longines Global Champions Tour is halfweg. De volgende wedstrijd wordt over twee weken in Monaco georganiseerd.