Ze zeggen dat je altijd het beste tot het laatst moet bewaren en dat is precies wat ons team gedaan heeft tijdens de afsluiter van het jaar op Jumping Mechelen. Op de eerste dag liet Anthony er geen gras over groeien en sleepte hij meteen de overwinning in de wacht met Calypso de Blondel, op de voet gevolgd door Jenny die een knappe derde plaats wist te veroveren in de CSI-YR 1.40m. Ook in de 1.35m laat Anthony zien wat hij in zijn mars heeft en hij eindigt samen met Orchidee van Dorperheide op de derde plaats. Alsof dat nog niet genoeg triomf was voor één dag, zorgen Nicola en H&M Luna van ’t Ruytershof Z voor de kers op de taart door zich naar de tweede plaats te rijden in het Belgisch indoorkampioenschap.
 
We zouden het kunnen wijten aan de kerstmagie of we kunnen gewoon vol trots zeggen dat zowel de ruiters als paarden in topvorm waren, want doorheen de week weet Stijn een derde plaats te bemachtigen met de mooie Quanthago van ’t Huka in de 6-Jarige Hengstenproef. En ook Nicola laat opnieuw van zich horen door het behalen van een vierde plaats in de 1.50m met H&M Luna van ’t Ruytershof Z.
 
In totaal veroverde ons team verschillende top 10 ereplaatsen en werd Thibault zelfs genomineerd voor “Talent van het Jaar” door de Belgische paardensportfederatie.
 
Maar, het hoogtepunt moest nog komen. Tijdens een van dé belangrijkste proeven, de beroemde Grote Prijs, strijden Olivier en Thibault zij aan zij in de barrage. Met slechts een seconde verschil eindigen ze op een welverdiende derde en vierde plaats.
 
We kunnen dus stellen dat we het jaar succesvol hebben afgerond waardoor we weer vol enthousiasme en energie zitten om 2023 in te gaan! Op naar nog meer glorie momenten!

26/12 - 30/12/2022

Mechelen CSI5*-W / CSI2* Nekkerhal - Mechelen BE